EğlenceManşetler

Apple orijinal TV içeriklerini yayınlamaya 2019’un mart ayında başlayacak

apple covid-19 satın alma

apple orijinal tvApple orijinal TV içeriği geliştirmeye yönelik çalışmalarını bir süredir devam ettiriyor. Şirket bu çalışmaları kapsamında Hollywood’un ve televizyon dünyasının önemli isimleriyle işbirliğine gidiyor. The New York Times tarafından yayınlanan bir haber, Apple’ın orijinal içerik çalışmaları hakkında biraz daha somut fikir edinmeyi sağlıyor.

The New York Times, haberini Apple ile bir araya gelen eğlence endüstrisinin üst düzey yöneticilerine dayandırıyor. Habere göre, Cupertino merkezli şirket orijinal TV içeriklerinin dağıtımına önümüzdeki yılın mart ayında başlamayı planlıyor. Ancak başlangıç sürecinin 2019’un yaz aylarına kadar uzayabileceği belirtiliyor. Orijinal içerikleri hazırlayan Apple Worldwide Video ekibinde hâli hazırda 40 kişinin çalıştığı belirtilirken, şirketin eğlence birimi için Culver City’de ayrı bir merkez hazırladığının altı çizildi. Apple’ın içerik çalışmalarında dramadan çocuk programlarına kadar uzanan geniş bir yelpazeyi ve Latin Amerika’dan Avrupa’ya kadar uzanan büyük bir alanı kaplamayı hedeflediğini belirtti.

Geçtiğimiz ağustos ayında The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde, Apple’ın 2018’de orijinal içerik geliştirmek ve satın almak için 1 milyar dolar harcayacağı iddia edilmişti. Ancak The New York Times’ın haberine göre, Cupertino merkezli şirket özellikle YouTube ve Facebook’u geride bırakmak için 1 milyar dolardan çok daha fazlasını harcamaya hazır görünüyor. Netflix ise 2018 için ayırdığı 8 milyar dolarlık bütçeyle bu alanda en iddialı oyuncu olarak öne çıkıyor.

Apple’ın çevrimiçi içerik platformunun nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak şirketin bir abonelik servisi oluşturması oldukça muhtemel görünüyor. Apple’ın içeriklerini mevcut TV uygulamasının içine yerleştirebileceği veya başka bir uygulama oluşturabileceği belirtiliyor.

Netflix her zevke hitap eden bir içerik portföyü oluşturmaya gayret ederken, Apple izlenme rekoru kıracak programlar hazırlama peşinde olacak gibi görünüyor. Apple Worldwide Video’nun başına daha önce Sony’de görev yapan ve Zack Van Amburg ve Jamie Erlicht’in getirilmesi de şirketin yaklaşımı konusunda ipucu veriyor.

Apple hâli hazırda 12 proje için el sıkışmış durumda. Bu projelerin büyük kısmının altında son derece dikkat çekici isimlerin imzası bulunuyor. Steven Spielberg’in inanılmaz hikayeler antolojisinin yeni versiyonu, La La Land’in yönetmeni David Chazelle’in yöneteceği drama dizisi, M. Night Shyalaman’ın projesi olan gerilim dizisi, Battlestar Galactica’nın yaratıcısı Ronald D. Moore’un imzasını taşıyan uzay dizisi, Açlık Oyunları serisinin yönetmeni Francis Lawrence’ın füturistik dizisi, Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon’un başrollerini paylaşacağı dizi, söz konusu projeler arasında öne çıkıyor. Octavia Spencer’ın başrolünü üstleneceği drama ve Kristen Wiig’in komedi dizisi de Apple’ın portföyünde yer alıyor. Bu 12 projenin 9’unda pilot bölümün atlanacağı ve doğrudan hikayenin anlatılacağı belirtiliyor.

Apple orijinal TV içeriği portföyü konusunda oldukça iddialı görünüyor. Şirketin ilk orijinal içerikleri Planet of the Apps ve Carpool Karaoke beklenen ilgiyi görmese de, yeni içeriklerin bu durumu değiştirmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER