Eğlence

Apple One abonelik paketlerinin işareti Apple Music Android uygulamasında

apple destek hattı

Apple Music Android uygulamasının en son beta versiyonunda yer alan bir dizi kod, şirketin bir süredir konuşulan servis paketleri hakkında ipuçları veriyor. Hatta orada “Apple One” adı bile geçiyor. Yeni eklenen metinde “Subscription bundle”, yani “Abonelik paketi” de yer alıyor. Kullanıcıların Apple One aboneliklerini iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’den nasıl yönetebileceklerine dair yönergeler de bulunuyor.

Apple One ile ilgili bahisler uygulamada görünür hâlde değil, ancak 9to5Google sitesi Apple Music APK dosyasının detaylarına bakarak bunları bulmuş. Kod dizisi geçen ay Bloomberg tarafından verilen ve Apple’ın çok yakında çeşitli servislerinin birleşiminden oluşan indirimli abonelikleri duyuracağı haberlerini destekliyor.

Şirketin katmanlı bir yaklaşım izleyeceği, en ucuz katmanda Apple Music ve Apple TV Plus’ı birleştireceği, daha yüksek aylık fiyatlarda ise Apple Arcade, Apple News Plus ve ek iCloud depolama alanını ekleyeceği tahmin ediliyor.

Bloomberg’in haberinde Apple’ın içeride, paketi Apple One olarak nitelendirdiği söylenmişti. Ancak Apple Music güncellemesi bu paket tekliflerinin müşterilere de aynı isimle sunulacağını gösteriyor. Bu isim size tanıdık gelebilir, çünkü Google’ın da ek depolama alanı, telefon yedekleri ve özel promosyonlar içeren ve Google One olarak adlandırılan özel bir aylık abonelik planı bulunuyor.

Apple One’ın daha çok ailelere pazarlanması bekleniyor. Apple’ın Aile Paylaşımı özelliğini de destekleyecek ve insanlara bu paket dahilinde çeşitli servisleri paylaşma imkanı verecek. Apple önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni paket fiyatlandırmasını açıklayacaktır. Bunun 15 Eylül’deki etkinlikte veya sonbaharın ilerleyen zamanlarında düzenlenmesi beklenen iPhone 12 etkinliğinde gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bu arada Apple’ın yakında tanıtmasını beklediğimiz bir özelliğin işaretinin şirketin Android uygulamasında gelmesi ve kaynağının Android odaklı siteler olması da ilginç sayılır. Android Police sitesinin belirttiği gibi, yeni Apple Music beta uygulaması iOS 14’teki Müzik uygulamasında görülen birçok özelliği barındırıyor. “Şimdi Çalınıyor” ekranının yenilenmesi ve albüm kapağına göre renklerin değişmesi, yeni bir “Şimdi Dinle” bölümü ve yepyeni kırmızı renkli uygulama ikonu da bunların arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER