Teknoloji

Apple Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşasına destek olacak

apple notre dame

Fransa’nın başkenti Paris’in simgelerinden biri olan tarihi Notre Dame Katedrali, dün akşam çıkan yangında büyük hasar görmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katedralin kısa süre içinde eski hâline döndürüleceğini açıklamasının ardından başta Fransız kuruluşları olmak üzere pek çok şirket sürece maddi destek sağlama sözü vermişti. Macron’un açıklaması, teknoloji dünyasında da yankı buldu. Apple Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşasına maddi açıdan destek olacağını duyurdu.

Apple adına duyuruyu şirketin CEO’su Tim Cook yaptı. Cook, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Fransız halkı ve dünyanın dört bir yanında Notre Dame’ı umudun sembolü olarak gören insanlar için üzgünüz. Herkesin iyi olması ise rahatlatıcı. Apple, Notre Dame’ın kıymetli mirasının gelecek nesillere aktarılması için yapılacak onarım çalışmalarına destek olacak.”

850 yıllık yapıda çıkan yangında çatı ve çan kulesinin tepesi tamamen yıkılmıştı. Olaya ilişkin soruşturma devam etse de, mevcut veriler yangının restorasyon çalışmaları sırasında yaşanan bir kazadan kaynaklandığını gösteriyor.

Apple Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşası için sunacağı maddi kaynağın büyüklüğü konusunda şimdilik bilgi vermiş değil. Fransız şirketleri ise büyük bağış taahhütlerinde bulunmuş durumda. Louis Vuitton’un çatı şirketi LVMH, 200 milyon avro bağışta bulunacağını açıklarken, Gucci ve Yves Saint Laurent gibi markaların sahibi Kering grubu ve akaryakıt devi Total de 100’er milyon avro bağış yapacak.

İLGİLİ HABERLER