Teknoloji

Apple ve Nokia arasındaki patent anlaşmazlığı çözüme kavuştu

apple covid-19 satın alma

apple nokiaApple son birkaç aydır patent lisanslarına ilişkin davalarla uğraşıyor. Qualcomm ile mücadelesine üç farklı davayla devam eden Cupertino merkezli şirket, dikkat çeken bir diğer lisans problemini çözüme kavuşturmayı başardı. Apple Nokia ile imzaladığı uzun süreli lisans anlaşması sayesinde Finli şirketin patentlerinden ürünlerinde yararlanabilecek.

Nokia, geçtiğimiz yılın sonlarında Apple aleyhine patent davası açmıştı. Finli şirket, Apple’ın iPhone ve iPad gibi cihazlarda kullandığı teknolojilerin lisansını almayı reddettiğini öne sürmüştü.

Apple bazı Nokia teknolojileri için anlaşmaya ulaşmış olsa da; ekrandan arayüzlere, yongalardan video şifrelemeye kadar uzanan alanları kapsayan 32 patente ilişkin teklifleri saklı tutmuştu.

Apple Nokia ürünlerinin satışına yeniden başlayacak

Nokia, iki şirket arasında yapılan yeni anlaşma çerçevesinde Apple’a ağ altyapısı ürünleri ve servisi sağlayacak. Apple ise Nokia’nın şemsiyesi altındaki Withings gibi markaların ürünlerini yeniden satmaya başlayacak. İki şirketin dijital sağlık girişimleri için birlikte çalışma yürüteceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Anlaşmayı değerlendiren Nokia’nın baş hukuk müşaviri Maria Varsellona, taraflar arasında anlamlı bir uzlaşmaya varıldığını belirtti. Varsellona, anlaşma sayesinde Apple ile mahkemede karşı karşıya gelen hasımlar olmaktan çıktıklarını ve müşterilerin yararına çalışan iş ortaklarına dönüştüklerini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER