Teknoloji

Apple’dan Nintendo Switch’e rakip bir oyun konsolu gelebilir

nintendo switch apple

OLED ekranlı Nintendo Switch kısa bir süre önce piyasaya çıkmış ve yoğun ilginin ardından Switch’in stokları kısa süre içinde tükenmişti. Şirket bundan kısa bir süre önce de 4K Switch Pro çıkaracağına dair iddiaları reddetmişti. Nintendo Switch modellerinin gördüğü ilginin etkilediği şirketler arasına Apple da eklenmiş olabilir.

Lenovo’nun Switch’e rakip olarak hazırladığı cihazla ilgili bilgiler ve cihaz görselleri kısa süre önce internete sızmıştı. Şimdi de Apple’ın Switch’le rekabete girecek bir cihaz hazırlığı içinde olduğu söyleniyor. iDrop News sitesinin haberine göre, Cupertino merkezli şirket önemli oyun stüdyolarıyla görüşmeye başladı bile.

Apple’ın hibrit bir premium oyun konsolu üzerinde çalıştığı belirtilirken, Breath of the Wild ve Mario Odyssey gibi oyunlara rakip olacak oyunların da hazır olduğu ifade edildi. Apple’ın projeyi COVID-19 nedeniyle durdurmuş olabileceği, buna rağmen konsolun yakında duyurulmasının hâlâ ihtimaller dahilinde olduğu öne sürüldü.

Apple’ın oyun konsolunun Nintendo Switch ve PlayStation 5 arasında bir yerde konumlanabileceği belirtiliyor. Üst sınıf tasarım ve eğlenceli renkler de haberde bahsedilen özellikler arasında yer alıyor. Bu konsolda Apple’ın A14 Bionic işlemcisinin bulunabileceği söyleniyor.

Habere göre, Apple Nintendo Switch ile rekabete girecek konsolunu 449 ila 549 dolar arasında bir fiyat karşılığında satacak. Bu dedikoduların doğru olup olmadığını görmek için uzun süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER