Teknoloji

Apple’ın etkileyici tasarımları Prag’daki müzede sergileniyor

apple muzesi

Apple’ın etkileyici ürün geçmişini sergilediği bir müzesi bulunmuyor. Bu tarz bir müzenin açılması durumunda oldukça büyük sükse getireceğini söylemek mümkün olsa da, Cupertino merkezli şirket henüz bu konuda bir hazırlık içinde gözükmüyor.

Apple’ın hareketsizliği özel koleksiyoncuları harekete geçirmişe benziyor. Apple ürünlerini toplayan bir koleksiyoncu, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Apple Müzesi’nin açılmasına ön ayak oldu. Web sitesinde müzenin gelmiş geçmiş en büyük Apple ürünleri koleksiyonu barındırdığı belirtilirken, koleksiyonu müzeye bağışlayan kişinin ismi gizli tutuluyor.

apple muzesi

Müzeye girmek için 11 avro ödemek gerekiyor. Apple Müzesi içinde Steve Jobs’un beslenme alışkanlığına saygı duruşu amacıyla açılmış bir vegan restoranı da bulunuyor.

Müzede sergilenen Apple ürünlerinin listesini saymak ise oldukça uzun sürebilir. Apple markalı bilgisayarların neredeyse hepsinin bulunduğu müzede tüm iPhone ve iPod modellerini görmek de mümkün oluyor. Sadece 100 bin adet üretilen Apple Lisa’yı da barındıran koleksiyonda Steve Jobs’un NeXT ve Pixar dönemindeki kartvizitleri de sergileniyor.

İLGİLİ HABERLER