EğlenceManşetler

Apple Music için ücret ödeyen abonelerin sayısı 20 milyona ulaştı

apple music

apple music ucretli aboneApple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music, abone sayısını hızlı biçimde artırmaya devam ediyor. Şirketten Billboard’a yapılan açıklamada, servis için ücret ödeyen abone sayısının 20 milyona ulaştığı belirtildi. Bu sayı üç ay önce 17 milyon, nisan ayında 13 milyon ve şubatta 11 milyon seviyesindeydi. 40 milyondan fazla ücretli abonesi bulunan Spotify halen Apple Music’in önünde. Ancak bu noktada Apple Music’in sadece 1,5 yıldır faaliyette olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Apple Music kullanıcılarının yüzde 50’sinin ABD dışında olduğu ve yüzde 60’tan fazlasının 12 ay ya da daha uzun süredir iTunes’tan bir şey satın almadığı belirtildi. Apple’ın servislerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue, Apple Music kullanıcılarının büyük kısmını yeni müşterilerin oluşturduğunu belirtti. Apple Music, geçtiğimiz eylülde iOS 10 ile birlikte görsel anlamda önemli bir değişimden geçmişti.

Apple Music ücretli abone sayısını daha da yükseltmeyi hedefliyor

Cue, servisin geleceği konusunda da oldukça hırslı görünüyor. “Tabii ki daha fazlasını istiyoruz. Daha hızlı gitmek istiyoruz. Açız!” sözlerini kullanan Cue, çevrim içi müzik sektörünün potansiyeline de dikkat çekti. Milyarlarca insanın müzik dinlediğini hatırlatan Cue, henüz 100 milyon aboneye bile ulaşmadıklarını ve önlerinde büyük bir alan olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER