EğlenceManşetler

Apple Music Türkiye’de hizmet vermeye başladı

apple music türkiye

Apple’ın geçtiğimiz yaz yurt dışında 100’den fazla ülkede faaliyete geçirdiği çevrim içi müzik dinleme servisi Apple Music, başlangıçta Türkiye için hizmet vermiyordu. Telif hakları kaynakları bir sorun nedeniyle bu servisin ülkemizde faaliyete geçmediğine inanılıyordu. Neyse ki, aradaki pürüzler nihayet giderildi ve Apple Music Türkiye’de de hizmet vermeye başladı.

iOS cihazlarında Müzik uygulaması üzerinden, PC veya Mac’lerde iTunes üzerinden kullanılabilen Apple Music Android cihazlarında da özel uygulaması aracılığıyla kullanılabiliyor.

Apple iOS 8.4 ile birlikte iPhone, iPad ve iPod touch’larda Müzik uygulamasında değişiklik yapmış, Apple Music’i de bunun içine entegre etmişti. Ne var ki, Apple Music Türkiye’de faaliyete geçmediğinden dolayı, Türkiye üzerinden alınmış bir Apple kimliğine sahip olanlar Müzik uygulamasında sadece kendi cihazlarındaki müzikleri görebiliyorlardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music nedir?

Apple Music Türkiye fiyatları nasıl?

Halbuki bugün itibarıyla Müzik uygulamasına giriş yapanlar karşılarında Apple Music’in tanıtımını ve sunmuş olduğu üyelik seçeneklerini görecekler. Apple Music’i 3 ay boyunca denemek ücretsiz. Başlangıç aşamasında bireysel veya aile içi üyelik seçeneklerinden bir tanesini tercih etmeniz gerekiyor. Bunların aylık fiyatların sırasıyla 9,99 TL ve 14,99 TL olarak belirlenmiş. 3 ayın sonunda Apple kimliğinizdeki bakiyenizden veya kayıtlı kredi kartınızdan ücret alımı başlıyor, eğer isterseniz bu zamandan önce deneme üyeliğinizi sonlandırma imkanınız da bulunuyor.

apple music fiyatlar

Apple Music deneyimi

Apple Music için üç aylık ücretsiz deneme süresini başlattıktan sonra ilk olarak belirli bilgileri girmeniz isteniyor. Daha doğrusu karşınıza balonların içinde çeşitli müzik türü ve bunun sonrasında da sanatçı isimleri çıkıyor. Bunlardan hoşunuza gidenleri seçerek kendinizi Apple Music’e tanıtabilirsiniz. Daha sonra buna uygun müzik listelerine Sizin İçin sekmesinden ulaşabileceksiniz.

apple music

Yeni sekmesi altında farklı müzik türlerine göre sergilenen yeni parçaları görebilir, Radyo sekmesi altından Beats 1 radyosunu veya Apple tarafından oluşturulmuş birçok radyo istasyonunu dinleyebilirsiniz. Listeler bölümünde ise sizin cihazınızda oluşturmuş olduğunuz müzik listeleri, Müziklerim içinde de cihazınızda depolanmakta olan veya iCloud Müzik Arşivi içinde bulunan şarkılar yer alıyor.

apple music

Eğer Apple Music Aile Üyeliği açarsanız, maksimum 6 kullanıcı bu üyelikten yararlanabiliyor. Aslında Aile Üyeliği Apple’ın Aile Paylaşımı servisine bağlı ve paylaşım ağı içindeki kullanıcılar aynı aile üyeliğinden yararlanabiliyor.

Apple Music nasıl dinlenir?

Apple Music üyesi olanlar özel radyo istasyonlarını dinleme, arşivden sınırsız müzik dinleme, içerikleri kişisel arşive ekleme, çevrim dışı dinleme için kaydetme, uzmanlardan müzik önerileri alma gibi özelikleri sunuyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Apple Music içeriklerine iPhone, iPad, Mac, Apple TV ve Apple Watch gibi Apple cihazlarından, ayrıca Windows PC’ler ve Android cihazlardan ulaşmak mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER