Eğlence

Apple Music 15 Aralıktan itibaren Sonos hoparlörler tarafından desteklenecek

Apple Music

Sonos hoparlörlerin desteklediği çevrim içi müzik servislerinin arasına bir yenisi daha ekleniyor. Şirket, 15 Aralıktan itibaren Apple Music için de destek sunmaya başlayacağını açıkladı. Söz konusu destek, ilk etapta “beta” etiketiyle sağlanacak.

Halihazırda çevrim içi müzik servisinin yayınını yayınını Sonos hoparlörler üzerinden dinlemek için iPhone veya iPad’i AUX kablosuyla hoparlöre bağlamak gerekiyor. Ancak iki hafta içinde, Sonos yönetici uygulaması Cupertino merkezli şirketin geniş katalogundan şarkı ve çalma listelerini alabilecek. Apple Music’ten çalınan şarkılar, Sonos sayesinde bir evin tüm odalarında dinlenebilecek. Müziksiz yaşayamayanlar için çok odayı destekleyen ses sistemlerinin önemli bir nimet olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

iTunes’dan satın alınan şarkılar, Sonos hoparlörlerle halihazırda sorunsuz biçimde dinlenebiliyor. Buna ek olarak, sahneyi yeni servise terketmeden önce Beats Music de Sonos ile uyum içinde çalışıyordu.

Apple Music sürüden ayrı kalmayacak

Spotify, Google Play Müzik ve Tidal gibi servisler de Sonos’un kapsama alanı içinde yer alıyor. Bu listeye Apple Music’in de eklenmesi, Sonos’un rakipleriyle olan mücadelesinde elini güçlendirebilecek bir koz niteliği taşıyor. Şirketin hoparlörleri ABD’de 199 ila 499 dolar arasında değişen fiyatlar karşılığında satılıyor. Apple’ın çevrim içi müzik servisinin henüz ülkemizde faaliyete geçmediğini de ayrıca belirtmekte fayda var. Dolayısıyla ülkemizdeki Sonos kullanıcılarının bu imkandan yararlanması için biraz daha sabretmesi gerekecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER