Eğlence

Apple Music iOS 11 ile yeni sosyal özelliklere kavuşuyor

apple music ios 11
Görsel: The Verge

Apple Music iOS 11 ile birlikte biraz daha sosyal bir yapıya bürünecek. Şirket, çevrim içi müzik servisinin yeni sosyal özelliklerini WWDC 2017’nin açılış etkinliğinde kamuoyuyla paylaştı. Güncellemeyle kullanıcılar kendilerine profil oluşturabilecek ve dinlediklerini arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

iOS 11 ile birlikte servise “Arkadaşların dinledikleri” adını taşıyan bir bölüm eklenecek. Bu bölüm takip edilen kullanıcıların hangi şarkı ve şarkıcıları dinlediklerini ve beğendiklerini gösterecek. Sosyallikten hoşlanmayan veya dinlediklerini kendine saklamak isteyen kullanıcılar, profillerini gizli hâle getirip dinlediklerini başkalarının görmesinin önüne geçebilecek.

Apple Music için duyurulan yeniliklerden birisi de paylaşılabilen “Sıradaki” listesi oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir çalma listesinde sıradaki şarkının hangisi olacağı konusunda kararı arkadaşlarına bırakabiliyor. Bu özelliğin herkesin bir şarkı isteğinde bulunduğu kalabalık ortamlarda bir hayli kullanışlı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Buna ek olarak, hoparlörler ve çok odalı ses sistemlerinde kontrol imkanı sunan HomeKit 2’yi kullananlar da Apple Music’in bu yeni özelliğini sevecektir.

Apple Music iOS 11 ile birlikte geliştiricilerle de yakınlaşacak

Apple aynı zamanda geliştiriciler için MusicKit’in duyurusunu yaptı. MusicKit sayesinde geliştiriciler uygulamalarını iOS 11’e rahatlıkla entegre edebilecek. Nike, Anchor ve Shazam şimdiden MusicKit kullanmaya başlayan geliştiriciler olarak dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER