Eğlence

Apple’ın klasik müzik uygulaması artık Android’de

apple music classical

Apple Music Classical uygulaması artık Android cihazlarda da kullanılabilecek. 9to5Mac sitesinin haberine göre, klasik müzik eserlerine daha kolay şekilde ulaşmayı sağlayan uygulama Google Play Store‘da yerini aldı. Uygulamanın Türkiye’den indirilemediğini belirtmekte fayda var.

Apple, 2021’de çevrimiçi klasik müzik platformu Primephonic’i satın almıştı. Şirket 2022’nin sonu itibarıyla bir klasik müzik uygulaması yayınlamayı planladığını açıklamıştı. Ancak Apple bu hedefi tutturamamış ve uygulamanın iPhone için çıkışı mart ayını bulmuştu.

Apple Music’in klasik müzik servisine erişim için Apple Music veya Apple One abonesi olmak gerekiyor. Uygulama, mekansal sesi destekleyen binlerce kaydın yanı sıra 192 kHz / 24 bit’e kadar kayıpsız sesle reklamsız klasik müzik kayıtları sunuyor. Ayrıca, Primephonic’in ayrıntılı müzik meta verilerini de koruyarak, devasa kitaplığında gezinmeyi kolaylaştırıyor.

Apple Music Classical için henüz özel bir iPad ve Mac uygulaması mevcut değil

Apple Music Classical Android uygulamasının iPad ve Mac için optimize edilen versiyonlardan daha önce çıkmasının şaşırtıcı olduğu söylenebilir. Ancak bunun temelinde Primephonic’in hâlihazırda bir Android uygulamasının olması var gibi görünüyor. Dolayısıyla ilk başta düşünüldüğü kadar şaşırtıcı bir durumla karşılaşmadığımızı belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER