Eğlence

Apple’ın klasik müzik uygulaması Apple Music Classical kullanıma sunuldu

apple music classical

5 milyondan fazla klasik müzik eserini barındıran Apple Music Classical kullanıma sunuldu. Ancak şu an için uygulamayı App Store Türkiye mağazasında bulmak mümkün değil. Apple Music aboneliğinin bir parçası olan uygulama, klasik müziğe özgü şeyleri bulmayı kolaylaştırıyor. Bunlar arasında orkestralar, orkestra şefleri, müzisyenler ve daha fazlası yer alıyor.

Uygulamanın temelinde Apple’ın 2021’de satın aldığı klasik müzik platformu Primephonic yer alıyor. Normal şartlar altında uygulamanın 2022 sonlarında çıkması planlansa da, işler hesaplandığı gibi gitmemişti. Apple bir süre önce çıkış tarihi olarak 28 Mart’ı duyurumuştu.

Uygulama iOS 15.4 ve daha üstü sürümlerin yüklü olduğu cihazlara yüklenebilecek. Android versiyonunun ise yakında kullanıma sunulacağı belirtildi. Yüksek çözünürlüklü kayıpsız ses deneyimi vadeden platformda binlerce şarkı da uzamsal ses desteğiyle kullanıcılara sunulacak.

Apple Music Classical sanatçıları daha yakından tanımayı mümkün kılacak

Apple Music Classical sayesinde klasik müzik severler sanatçıların biyografilerine, önemli eserlerinin tanımlarına, kapsamlı rehberlere ulaşabilecek. Arama özelliği de bu uygulama için yenilenirken, kullanıcılara 700’den fazla özel çalma listesi sunuluyor.

Apple Music Classical için henüz bir iPad uygulaması mevcut değil. Buna ek olarak, Apple Music Voice Plan aboneleri de Classical uygulamasından yararlanamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER