Eğlence

Apple Music’in canlı radyosu Beats 1’a açılış gününde yaklaşık 30 dakika boyunca ulaşılamadı

beats 1

beats-1-radyo-010715

Apple’ın 30 Haziran itibarıyla faaliyete geçen çevrim içi müzik servisi Apple Music’in en ilginç unsurlarından birisi de canlı radyo istasyonu Beats 1. Eski BBC Radio 1 programcısı Zane Lowe’nin önderliğinde kurulan Beats 1 da, Apple Music ile birlikte yayın hayatına başladı. Ancak açılıştan yaklaşık 8 saat sonra, Jaden Smith canlı yayına bağlanıp Buffy The Vampire Slayer dizisinin şarkısını istediği sırada yayın kesildi.

Beats 1’a kesintinin ardından yaklaşık 30 dakika boyunca ulaşılamadı. Bu süreçte radyoya erişmeye çalışanların karşısına “Bilinmeyen bir hata oluştu” şeklinde bir uyarı çıktı. Söz konusu erişim sıkıntısı hem iOS’te hem de iTunes’ta yaşandı.

Beats 1, 30 dakikalık kesintinin ardından Arianna Grande’nin “Love Me Harder” şarkısıyla yeniden yayına başladı. Beats 1’da Zane Lowe’a Julie Adenuga ve Ebro Darden gibi önemli DJ’ler de eşlik ediyor. Beats 1’da kesintinin yaşandığı sırada Travis Mills, Los Angeles stüdyolarında istek şarkıların çalındığı Requests programını yapıyordu. Kesintinin nedeni şu an için bilinmiyor. Amazon Web Sunucuları’nda yaşanan bir problemin kesintiye neden olmuş olabileceği iddia edilse de, Amazon’un durum sayfasında da herhangi bir kesinti bilgisine rastlanmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER