EğlenceManşetler

Apple Music’in abone sayısı 40 milyona ulaştı

apple music android google asistan

apple music aboneApple’ın çevrimiçi müzik servisi Apple Music, ABD’de en önemli rakibi Spotify’a kıyasla daha hızlı biçimde büyüyor. Şubat ayında açıklanan veriler Apple Music’in yüzde 5, Spotify’ın ise yüzde 2 oranında bir kullanıcı tabanı büyümesi yakaladığını göstermişti. Bu dikkat çekici büyüme hızı sayesinde Apple Music abone sayısını 40 milyona taşımayı başardı.

Apple çevrimiçi müzik servisinin 40 milyon abone sayısına ulaştığını yeni duyursa da, bu konuda daha önce bir ipucu gelmişti. Apple Music’in Avrupa operasyonunda görev yapan Steve Huon isimli kişi, Twitter’da yaptığı paylaşımla servisin abone sayısının 40 milyona ulaştığını dolaylı yolla da olsa belli etmişti.

Apple Music’in 40 milyon aboneye ulaştığını açıklayan Apple, bir atamayı da duyurdu. Uzun süredir şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapan Oliver Schusser’in Apple Music ve Uluslararası İçerik Başkan Yardımcılığı’na atandığı açıklandı. Schusser, yeni görevinde 14 yıl önce kendisini işe alan Eddy Cue’ye bağlı olarak çalışacak.

Schusser, yeni görevi için Londra’dan Kaliforniya’ya taşınacak ve Apple’ın Cupertino ile Culver City’deki ofisleri arasında mekik dokuyacak. Schusser’den boşalan Apple Music Uluslararası yöneticiliği görevini ise Tracey Hannelly devralacak. Apple Music’teki yeni atamalar, servisin günlük işleyişinden elini çeken Jimmy Iovine’in konumunu etkilemeyecek.

Apple Music abone sayısını 40 milyona taşısa da, Spotify’ın ücretli abone sayısına ulaşması için hâlâ biraz zaman gerekiyor. Geçtiğimiz hafta itibarıyla hisselerini New York Borsası’nda halka arz eden Spotify, ücretli abone sayısının 70 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER