Teknoloji

Apple, 2024 Mayıs etkinliğinde 35 dakikalık iPad tanıtımı yapacak

apple let loose 7 mayıs

Apple, 7 Mayıs Salı günü ‘Let Loose’ isimli ilk 2024 ürün etkinliğini gerçekleştirecek. Bu etkinlikte şirket, yeni nesil iPad Pro ve iPad Air modellerini tanıtacak. Yeni iPad Pro modelleri OLED ekranlar, daha ince bir kasa ve M4 çipi ile gelecekken, iPad Air ilk kez 12.9 inçlik bir ekrana sahip olacak.

Apple’ın 2024 Mayıs etkinliğinde neler bekleniyor?

Mark Gurman’ın pazar günü verdiği bilgilere göre Apple, tüm bunları yaklaşık 35 dakikalık bir video sunumuyla tanıtacak. Bu süre, 2023 Ekim ayında düzenlenen ‘Spooky Fast’ etkinliğindeki sunumun süresine benziyor. Etkinliğin kısa ve öz formatı, tanıtılacak ürünlerin özelliklerine hızlıca göz atmamıza olanak tanıyacak.

Yeni iPad Pro ve iPad Air modellerinin yanı sıra Apple, Magic Keyboard ve Apple Pencil ürünlerinin de yeni nesillerini tanıtacak. Özellikle Apple Pencil, yeni sıkma hareketi ve dokunsal geri bildirim gibi özellikler sunarak dikkat çekecek.

iPad Pro’nun M4 çipine geçişi, Apple’ın yapay zeka konusundaki avantajlarını vurgulayacak. Bu çip, CPU ve GPU performansında küçük artışlar sağlayacak. Ancak, Apple’ın sistemine entegre edeceği yapay zeka özelliklerini görmek için hazirandaki WWDC’yi beklemek gerekecek.

Mayıs etkinliği, alışılmadık bir şekilde, Türkiye saatiyle 17.00’de başlayacak. Normalde Apple etkinliklerinin TSİ 20.00’de başlamasına alışkınız. Şirket, bu erken başlangıç saatini, Avrupa ve Asya zaman dilimleri için daha uygun bir izlenme zamanı elde etmek amacıyla deniyor olabilir.

İLGİLİ HABERLER