Teknoloji

Apple MacBook Pro’da AMD Vega GPU seçeneklerini satışa sundu

apple macbook pro

Apple, daha önce sözünü verdiği gibi, MacBook Pro konfigürasyonları arasına AMD Radeon Pro Vega grafik kartı seçeneklerini de ekledi. Daha doğrusu yepyeni Pro Vega 16 ve Pro Vega 20 seçeneklerini sundu.

Apple, bu yeni donanım bileşen seçeneklerinin duyurusunu, yepyeni MacBook Air ve Mac mini’yi de tanıttığı iki hafta önceki donanım etkinliğinde gerçekleştirmişti.

Yeni seçenekler Apple’ın online mağazasında, Touch Bar’lı 15 inç MacBook Pro için mevcut durumda bulunuyor. En üst konfigürasyonlu MacBook Pro’yu seçtikten sonra Pro Vega 16 için 2000 TL, Pro Vega 20 için de 2800 TL daha fazla ödeyerek bu GPU seçeneklerinden bir tanesini ekleyebilirsiniz. Bu tutar dizüstü bilgisayarın 21 bin 499 TL’lik temel fiyatının üstüne ekleniyor. AMD Pro Vega 16 ya da 20 için para ödemek istemeyenler Radeon Pro 560X’i tercih edebiliyor.

Apple geçen ay sonu yaptığı açıklamada yeni kartların video düzenleme veya 3D model oluşturma gibi GPU kullanımı yoğun işlerde yüzde 60 oranında daha yüksek grafik performansı sağlayacağını kaydetmişti. Buna ek olarak AMD de, bu kartlarda kullanılan ikinci nesil yüksek bant genişlikli bellek teknolojisinin standart GDDR5’ten daha üstün olduğunu iddia etmiş, bunun yanı sıra güç verimliliğinin de dikkate değer bir artı olduğunu vurgulamıştı.

AMD Vega kartı hâli hazırda yeni bir iMac Pro’nun içinde de satın alınabiliyor. Kullanıcılar Vega Pro 56’yı, ya da 4800 TL daha fazla ödeyerek Vega Pro 64’ü tercih edebiliyor. Her ikisi de Vega 16 ve 20’den daha güçlü grafik işlemci birimleri. Ne var ki, AMD bu kart konfigürasyonlarını MacBook Pro için özel olarak üretti. Bu nedenle ikisi de dikkate değer performans artışı sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER