Teknoloji

16 inç MacBook Pro beklenenden daha erken gelebilir

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Apple‘ın 16 inç ekranlı bir MacBook Pro çıkarmayı planladığına dair haberler, bu yılın ilk aylarında gündeme gelmişti. Yeni tasarıma sahip olacağı söylenen bu modelin gözler önüne çıkışı için 2020 ve 2021 işaret edilmişti. Ancak Forbes‘un haberine göre, Apple MacBook Pro için hazırladığı yeni ekran boyutu seçeneğini bu yıl içinde kullanıcılarla buluşturabilir.

Londra merkezli analiz şirketi IHS Markit, Apple’ın 16 inç ekranlı MacBook Pro’yu eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte tanıtabileceğini belirtiyor. Cupertino merkezli şirket, her yıl eylül ayında düzenlediği etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıtıyor. Kısacası Apple’ın eylül etkinliği beklenenden daha hareketli geçebilir.

Apple’ın tablet ve dizüstü bilgisayarlarında OLED ekran kullanmaya başlayacağı iddiası da kısa süre önce paylaşılmıştı. Ancak IHS Markit, 16 inç ekranlı MacBook Pro için farklı bir senaryoyu işaret ediyor. Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarında LG tarafından üretilen 16 inç TFT LCD ekranın kullanılacağı söyleniyor. Bu ekranın 3072 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor.

IHS Markit’in öngörülerinin sadece 16 inç ekranlı Apple MacBook Pro ile sınırlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket, Android uygulamalarını da çalıştırabilen katlanabilir Microsoft Surface tabletin de 2020’de çıkabileceğini belirtiyor. Bu öngörülerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği zaman içinde görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER