Teknoloji

Apple bu yıl 16 inç MacBook Pro ve 32 inç 6K monitör çıkaracak

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bu yıl yepyeni bir MacBook Pro tasarımı çıkarmayı planlıyor. Söz konusu iddia tahminlerine ve analizlerine sıklıkla yer verdiğimiz analist Ming-Chi Kuo’nun en son yatırımcı notuna dayanıyor.

Yeni serinin öncülüğünü 16 ve 16.5 inç arasında ekran büyüklüğüne sahip olan model yapacak. Böylelikle 2012’de satış sona erdirilen 17 inçlik modellerden bu yana bir Mac dizüstü bilgisayarındaki en yüksek ekran büyüklüğünü görebiliriz. Kuo, seri içinde 32 GB RAM destekli 13 inçlik bir modelin de bulunabileceğini yazdı. Şu anda o kadar büyüklükteki RAM sadece 15 inçlik MacBook Pro’ya yerleştirilebiliyor.

Yeni bir tasarımı görmek biraz şaşırtıcı olabilir. Çünkü Apple daha 2016 sonlarında Touch Bar’lı ilk MacBook Pro modellerini çıkarmıştı. Üstelik bunu, Retina ekranlı modellerin çıkarılmasından dört yıl sonra yapmıştı. Yani, yeni bir tasarım için aradan daha yeteri kadar zaman geçmedi sayılır.

Öte yandan mevcut MacBook Pro tasarımının herkesin hoşuna gittiğini söyleyemeyiz. Özellikle yeni tasarımın klavyesi epey eleştiri toplamıştı. Apple, her yıl klavyeyi daha da iyileştirecek adımlar attı. 2018’in ortalarında sunulan en son nesil MacBook Pro’ların klavyeleriyle birlikte şikayetler de biraz dinmişe benziyor.

Bunlara ek olarak Kuo, yeni Mac Pro’nun da bu yıl içinde gelebileceğini söylüyor. Üstelik yeni model kolaylıkla yükseltilebilir parçalarla gelecek. Aslına bakarsanız Apple da, yeni modelin çıkışıyla ilgili bir ipucu vermişti.

Daha da ilginci Kuo, Apple’ın profesyonel monitör pazarına dönüşünü temsil edecek yeni harici monitörle ilgili ilk güvenilir detayları da paylaştı. Söylediğine göre, bu monitör 31.6 inçlik 6K ekran olacak ve Mini-LED benzeri arka aydınlatma tasarımı barındıracak. Apple, 2016 yılında Thunderbolt Display’in üretimini ve satışını sonlandırmıştı. Şu anda daha modern Mac bilgisayarlarla harici monitör kullanmak isteyenlere Apple’ın onay verdiği, 27 inç LG UltraFine 5K monitörler öneriliyor. Apple da bunların satışını yapıyor.

İLGİLİ HABERLER