Teknoloji

Apple MacBook pil ömrünü macOS güncellemesiyle uzatacak

apple macbook

Apple, MacBook pillerinin uzun vadeli ömürlerini artıracak yeni bir özellik geliştirdi. CNET sitesinde yer alan habere göre, söz konusu özellik “Pil Sağlığı Yönetimi” adını taşıyor. Apple’ın bu özelliği 2020 içinde yayınlanması planlanan macOS Catalina 10.15.5 sürümünde kullanıcılara sunacağı belirtildi.

Söz konusu özellik spesifik bir uygulama üstüne odaklanmak yerine MacBook pilinin şarj düzenlerini ve sıcaklık seviyelerini inceliyor. Böylelikle dizüstü bilgisayarın pilinin zaman içinde karşılaştığı kimyasal yaşlanmayı yavaşlatmak için en uygun değişikliklerin yapılması mümkün hâle geliyor.

Kullanıcıların macOS 10.15.5 güncellemesini yüklemesiyle birlikte bu özelliğin otomatik olarak aktive edileceği belirtiliyor. Bu özelliğin çalışmasını istemeyenler ise Sistem Tercihleri menüsü üzerinden kapatma işlemini gerçekleştirebilecek.

Apple, mobil işletim sistemi iOS’te de benzer bir özellik sunuyor. “Optimize Pil Şarjı” adını taşıyan bu özellik de kimyasal yaşlanmayı yavaşlatmaya çalışıyor. Bunun için iPhone pilinin tamamen dolu şekilde geçirdiği zaman azaltılıyor.

Geliştirici beta sürümünü kullanan Apple MacBook sahipleri, Pil Sağlığı Yönetimi’ni şimdiden deneyebiliyor. Söz konusu özellik, Thunderbolt 3 girişi bulunan tüm MacBook modelleriyle uyumlu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER