Teknoloji

Apple MacBook serisinde geri bildirim veren dokunmatik bir klavyeye yer verebilir

dokunmatik ekranlı macbook

apple macbookTeknoloji şirketleri sık sık farklı fikirlerin patentlerini alıyor. Apple’ın çift ekranlı Macbook fikrini gösteren patent de geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Söz konusu patentte klasik klavyenin yerini ikinci ekranın alması öngörülüyor. Cupertino merkezli şirkete ait başka bir patent ise bu yaklaşımın uygulanmasına biraz daha ışık tutuyor. Yeni patent, Apple MacBook serisinde dokunmatik klavyenin dokunsal geri bildirimler verebilme ihtimalini gözler önüne seriyor.

Patently Apple tarafından paylaşılan dosyaya göre, Apple’ın fikrinin temelinde birbirinden farklı amaçlarla kullanılabilen bir dokunmatik ekran yer alıyor. Söz konusu ekran, kullanım amacına göre farklı dillerde klavye dizilimi veya emojileri gösterebiliyor. Klavyenin iki parçaya ayrılabilmesi de patentin işaret ettikleri arasında yer alıyor. Örneğin, video izlerken klavyedeki tuşların yerine oynatılan içeriği durdurmaya, yeniden başlatmaya veya ileri ya da geri sarmaya yarayan büyük butonlar gelebiliyor. Patent dosyasında oyunlar için kontrol araçlarından da bahsediliyor.

Apple’ın fikrinin önemli boyutlarından bir diğeri ise klavyenin sanal tuşlarının dokunsal geri bildirim verebilmesi. Cupertino merkezli şirket, bu sayede kullanıcıların fiziksel bir klavyeyle etkileşime geçtikleri hissini yaşayabileceğini belirtiyor. Apple bunun için ekranın altına dokunsal tetikleyiciler yerleştirmeyi planlıyor.

Kısacası Apple MacBook serisi için fiziksel bir klavyenin kullanım hissiyatını veren ve amaca göre farklı şekillere bürünebilen bir sanal klavye geliştirmeyi istiyor. Bu amaç doğrultusunda farklı fikirlerin de patentini alan şirketin gelecekte daha somut denemeler gerçekleştirmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER