Teknoloji

Apple Mac Pro’nun raf tipi kasalı versiyonu satışa çıktı

apple mac pro raf tipi kasa

Apple, Mac Pro masaüstü bilgisayarının raf tipi kasa versiyonunu satmaya başladı. Kule tipi kasa versiyonu yaklaşık bir ay kadar önce satışa sunulmaya başlanmıştı. Raf tipi versiyon da satın alan müşterinin tercihlerine göre 1-2 hafta içinde dağıtıma çıkarılıyor.

46 bin 999 TL’lik başlangıç fiyatına sahip olan raf tipi kasalı versiyon, kule tipi kasaya göre 4 bin TL daha yüksek başlangıç fiyatına sahip oluyor. Teknik özellikler ve içerideki bileşenler bakımından değişen herhangi bir unsur bulunmuyor. Aynı donanım konfigürasyon seçenekleri, aynı portlar kasaya yerleştiriliyor. Arkadaki bağlantılarda da değişen bir durum bulunuyor.

Teknik bileşenler işlemci tarafında 3.5 GHz 8 çekirdekli Intel Xeon W CPU’dan 2.5 GHz 28 çekirdekli Xeon W’ya; RAM tarafında 32 GB’dan 1.5 TB’a; GPU tarafında 8 GB video bellekli Radeon Pro 580X’ten 128 GB video bellekli çift Radeon Pro Vega II Duo’ya kadar değişiyor. Her şeyi en üst seviyede belirlerseniz fiyat 400 bin TL’nin üstüne çıkıyor.

Kule tipi kasaya göre değişiklikler tamamen kasanın kendisinde yatıyor. Bu Mac Pro çeşidinde kule tipindeki gibi tekerlek veya ayak yok. Bunun yerine paslanmaz çelikten yapılmış rayları görüyoruz. Bu sayede cihaz sunucu raflarına yatay biçimde yerleştirilebiliyor. Aynı zamanda kule tipindeki tamamen çıkarılabilir çerçeve yerine sadece çıkarılabilir kapak bulunuyor.

Raf tipi kasalı Apple Mac Pro veri merkezleri için ideal

Bunlara ek olarak, öndeki tutacaklar da raftan kolaylıkla çıkarmaya izin veriyor. Güç düğmesi ve benzeri, kule tipinde tepede gördüğümüz bazı unsurlar da ön tarafa taşınmış.

Mac Pro daha çok ticari ve profesyonel amaçlı kullanım için uygun düşecek bir bilgisayar modeli. Aynı zamanda sunucu olarak da veri merkezlerinde oldukça işe yarayacak bir bileşen olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle raf tipi kasalı versiyonunun çıkarılması da gayet mantıklı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER