Teknoloji

Apple Mac klavyeleri gelecekte şeffaf tuşlara sahip olabilir

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

appleApple’ın bu yıl bitmeden yenilenmiş MacBook Pro dizüstü bilgisayarını çıkarması bekleniyor. Bu cihazın klavyesinin üst bölümünde bir OLED şeridin yer alacağı, burada çeşitli görevlerin ve tuşların gösterileceği söyleniyor. Ne var ki, ufukta görünen yeni bilgisayardaki tek ilgi çekici özellik bu olmayabilir.

Apple’ın Sonder Design adını taşıyan bir girişimi satın almak için görüşmeler yaptığı söyleniyor. Gerçekleştirilebilecek herhangi bir iş ortaklığı sonucunda Apple’ın tüm bilgisayarlarının dinamik klavyeler kazandığını görebiliriz.

Avustralya merkezli bir şirket olan Sonder, Foxconn tarafından da destekleniyor. Bildiğiniz gibi, Foxconn iPhone ve Mac üreticisinin temel üretim tedarikçilerinden bir tanesi. Sonder, birçok tuşu arkalarındaki E Ink ekranlarla birlikte boş gibi görünen klavyeler üretiyor. Bu da herhangi bir tuşa istediğiniz görevi, harfi, sembolü ve hatta his simgesini atayabileceğiniz anlamına geliyor.

Sonder’in mevcut konsept klavyesi Apple’ın ürettiği Bluetooth klavyelere oldukça benziyor ve hâli hazırda Mac ile kullanılabiliyor. Sonder’in versiyonu kablosuz çalışıyor, böylelikle iPad, Android telefonlar ve tabletlerle, aynı zamanda PC ve diğer Bluetooth destekli cihazlarla kullanılabiliyor.

Apple için şeffaf klavye ihtimali uzak değil

Klavye Sonder’ın web sitesi üzerinden 199 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe açıldı. Söz konusu dedikodu kullanıcıları bu ürüne yöneltmek için özel olarak planlanmış bir hamle de olabilir. Ne var ki, Cupertino şirketinin amiral gemisi dizüstü bilgisayarında özelleştirilebilirliği ön planda tutan bir konsept düşündüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, Sonder’ın satın alınmasıyla elde edilecek birikim ve yüksek oranda özelleştirilebilir tuşlar taşıyan klavyeler çok da uzak görünmüyor gibi.

İLGİLİ HABERLER