Teknoloji

Apple M3 işlemcili MacBook Pro ve MacBook Air, 2024’te Bekleniyor

m3 macbook pro

Uzun süredir merakla beklenen Apple M3 işlemcili MacBook Pro modelinin 2024 başında piyasaya sürüleceği belirtildi. Bloomberg’den Mark Gurman tarafından PowerOn bülteninde verilen bilgilere göre M3 MacBook Air ise birkaç ay sonra kullanıcılara sunulacak. Daha önce yapılan tahminlerde, yeni çip tekniği barındıracak MacBook Air’ın ekim ayında piyasaya çıkacağı öne sürülüyordu. Ancak şimdiye kadar bu beklenti gerçekleşmedi, şimdiyse Gurman’a göre en erken çıkış tarihi 2024 ilkbaharına işaret ediyor.

Bültenin son bölümünde Gurman, 13 ve 15 inç boyutlarındaki M3 MacBook Air’ın mühendislik doğrulama testi (EVT) aşamasında olduğunu bildirdi. Diğer yandan, M3 MacBook Pro’larsa bu süreçte daha ileri bir aşamada ve “seri üretimin eşiğinde” olarak ifade ediliyor. Apple, 2023 başlarında M2 Pro ve M2 Max çip barındıran MacBook Pro’ları piyasaya sürmüştü. Gurman, M3 Pro ve M3 Max çip kullanacak 14 ve 16 inç MacBook Pro’lar hakkında da bazı bilgiler paylaştı. Muhabir, “Bu modeller, tasarım doğrulama testi veya DVT aşamasına ulaştı” şeklinde konuşarak, 2024’ün başlarına doğru piyasaya çıkma beklentisi olduğunu belirtti.

M3 MacBook Pro ve MacBook Air dışında iPad’lerle ilgili iddialar var

Bununla birlikte, bu hafta sonu ortaya çıkan Apple’ın yeni iPad’leri bu hafta tanıtacağı iddialarını Gurman reddetti. Supercharged ve 9to5Mac‘in haberlerine göre, iPad Air ve iPad mini’de çip yükseltmeleri yapılacak. Gurman’ın bülteninde, bu tür yükseltmelerin geliştirme aşamasında olduğu belirtilse de, “önemli güncellemelerin yakın olduğuna inanmıyorum” ifadesi yer aldı.

İLGİLİ HABERLER