Manşetler

Apple kamera teknolojileriyle ilgilenen İsrailli LinX Computational’ı satın alıyor

iphone-6-plus-inceleme-00024

Apple’ın, muhtemelen iPhone 6S adını taşıyacak gelecek nesil iPhone’u da HTC’nin Duo Kamera sistemine benzer bir derinlik algılayıcı kamera barındırabilir. Apple bunun için önemli bir adım attı.

Wall Street Journal tarafından verilen habere göre Cupertino şirketi İsrailli kamera teknolojileri şirketi LinX Computational’ı satın alıyor. Apple satın almayı doğrularken bu şirketle ne yapmayı planladığına dair herhangi bir bilgi vermedi.

LinX HTC’nin bu yıl One M9’da yer vermediği Duo Kamera sistemine benzer şekilde derinlik algılamalı kamera sistemleri geliştirmekle ilgileniyor. Farklı katmanlar hâlinde çekilen fotoğraflar birleştirilerek oluşturulan fotoğraflara derinlik bilgisi kazandırılıyor, fotoğraflar gerçek hayata dair etkiyi daha fazla veriyor.

LinX genelde DSLR kameralarda bulunan lens bulanıklığı ve odak derinliği gibi işlevleri akıllı telefon ve tabletlere getirmekle ilgileniyordu. Ayrıca bu şirket flaş kullanmadan düşük ışıkta çekilen fotoğrafların performansını iyileştirecek teknolojiler de geliştiriyordu.

iPhone 6S’te görebileceğimiz bir başka LinX teknolojisi de çekilen fotoğrafta odak noktasını daha sonra değiştirmek olabilir. Bu sayede yeni çekilen veya film rulosunda bulunan bir fotoğrafı seçip bunun odak noktasını karenin farklı noktalarında olacak şekilde yeniden ayarlamak mümkün olacak. Aslında bu işlev yeni değil, ancak Apple henüz hiçbir cihazında bunu sunmadı.

Bu yılın başından itibaren çıkan üst sınıf telefonlara baktığımızda kameraların odaklanılan noktaların başında geldiğini görüyoruz. Samsung Galaxy S6’nın kameralarını f/1.9 gibi düşük diyafram açıklık değeri bulunuyor. LG G4’ün 16 megapiksel arka kamerası da f/1.8 diyafram açıklığı değeriyle gelecek. Apple’ın da bu sonbaharda beklediğimiz yeni nesil iPhone’larında kamera tarafında önemli atılımları göreceğimizi tahmin ediyoruz. LinX’in teknolojileri de bu noktada katkıda bulunacaktır.

İLGİLİ HABERLER