Teknoloji

Apple Lightning kulaklık kontrollerini etkileyen hatayı düzeltecek

apple lightningiPhone 7’nin piyasaya çıkışının üzerinden sadece birkaç gün geçti. Ancak bazı kullanıcılar, Lightning girişine takılan kulaklıkları etkileyen bir hatayı gün yüzüne çıkardı. Söz konusu hata, ekranın 5 dakika boyunca kapalıyken ve telefonda müzik çalınmazken fiziksel kulaklık kontrollerinin kapatılması. Hem Apple Lightning EarPods hem de özel adaptörle standart kulaklıklarını kullananların bu problemden muzdarip olduğu belirtiliyor. Müzik durdurulduğunda da bu problemin ortaya çıktığı söyleniyor. Ancak bu noktada söz konusu hatanın tüm iPhone 7 kullanıcılarını etkilemediğini vurgulamakta fayda var.

Bazı kullanıcılar bu hatayla karşılaşmamış olsa bile, sesli arama ve müzik için kontrol seçeneği barındıran kulaklıklarda bu durum deneyimi önemli ölçüde etkiliyor. Otomatik kapanmanın ardından kulaklıkların yeniden işlemesi için EarPods’u veya özel Lightning adaptörünü çıkarıp yeniden yerine takmak gerekiyor.

Apple tarafından Business Insider sitesine yapılan açıklamada durumdan haberdar olunduğu ve bir yazılım güncellemesiyle sorunun çözüleceği belirtildi. Bahsi geçen güncellemenin yayın tarihi konusunda ise bilgi verilmedi.

Apple Lightning problemini bir yenilik eşliğinde düzeltebilir

iPhone 7 Plus’ın Portre modunun sonbahar içinde yayınlanacak bir güncellemeyle kullanıcılara sunulması bekleniyor. Lightning kulaklık kontrolleriyle ilgili problemlerin de aynı güncelleme ile çözülmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Apple’ın hata olarak nitelenen durumu Lightning aksesuarlarının fazla güç tüketmemesi için bilinçli biçimde tasarlamış olması da muhtemel gözüküyor. Ancak gelen tepkiler ve şirketin reaksiyonu, bu ihtimali biraz olsun aşağıya çekiyor.

İLGİLİ HABERLER