Manşetler

Apple kimlikleri ve iCloud hesapları için çift aşamalı doğrulama sistemini hayata geçiriyor

Apple, iki aşamalı doğrulama sistemini getirerek Apple kimliği ve iCloud hesaplarının güvenliğini daha da artırmak için önemli bir adım atıyor. Yeni güvenlik mekanizması kullanıcıların kişisel bilgilerinde değişiklik yapmadan önce güvenilir bir cihaz üzerinde kimliklerini doğrulamalarını gerekli kılıyor.

apple-id-cift-asamali-koruma-220313

Google ve diğer şirketlerin iki aşamalı giriş sürecine benzeyen bu süreç kapsamında Apple, kişisel bilgilerinize erişimin sağlanmasından ve değiştirme izni verilmesinden önce bu hesaba bağlı cihazlarınızdan bir tanesine doğrulama kodu gönderiyor. Buna ek olarak kullanıcılara ana şifrelerini unutmaları veya güvenilir statüsündeki mobil cihazlarını kaybetmeleri durumunda doğrulama yöntemi olarak kullanılabilecek bir yeniden kurtarma şifresi de gönderiyor.

Apple, kullanıcılarını korumadığı yönünde giderek artan eleştirilerin ardından bu tarz bir güvenlik mekanizması sunarak beklentileri karşılamayı hedefliyor. İki aşamalı doğrulama yöntemi ilk olarak ABD, Büyük Britanya, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda mağazalarına kayıtlı Apple kimlikleri bulunan kullanıcılar tarafından kullanılacak. Bu arada hesap bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapan kullanıcıların yeniden değişiklik yapmaları için üç gün beklemeleri gerekecek. Bu da, Apple kimliklerinin çalınmasının önüne geçmek için atılan adımlardan bir tanesini oluşturuyor.

İlgili >> 9to5Mac, Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER