ManşetlerTeknoloji

Apple iki farklı katlanabilir iPhone prototipi geliştirdi

iphone 15 pro inceleme apple katlanabilir iphone

Apple katlanabilir iPhone prototipleri üstünde çalışıyor. The Information sitesinin haberine göre, şirket iki farklı prototip geliştirdi. Bu prototiplerin ikisinin de Samsung’un Galaxy Z Flip telefonları gibi “istiridye kabuğu” formatında katlanabilir telefonlar olduğu belirtilirken, Apple’ın daha büyük katlanabilir telefonlar üzerinde çalışmaması dikkat çekiyor.

Bu prototiplerin ikisinin de Samsung’un Galaxy Z Flip telefonları gibi “istiridye kabuğu” formatında katlanabilir telefonlar olduğu belirtilirken, Apple’ın daha büyük katlanabilir telefonlar üzerinde çalışmaması dikkat çekiyor.

Bu çok yakında katlanabilir bir iPhone göreceğimiz anlamına gelmiyor. Şirket şu an için bu formla bazı deneyler yapıyor gibi görünüyor. Katlanabilir iPhone’lar şirketin bu yılki veya 2025’teki geniş ölçekli üretim planlarında yer almıyor. 2026’dan önce Apple’ın katlanabilir bir telefon duyurması pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Şirketin gerekli bileşenler için en az bir Asyalı üreticiyle görüştüğü belirtilirken, bütün sürecin Apple’ın yüksek standartları nedeniyle her an iptal edilebileceği uyarısı da yapılıyor.

Apple’ın katlanabilir telefonlara olan ilgisi 2018’e uzanıyor. O zaman da şirketin katlandığında mevcut iPhone’lar kadar ince olacak bir telefon geliştirmeyi istediği, ancak dönemin pil ve ekran teknolojisinin buna izin vermediği belirtilmişti. Apple’ın katlanabilir ekranı cihazın dışında tutmayı istediği iddiası da o dönemde gündeme gelmişti.

Apple katlanabilir iPhone ile birlikte katlanabilir iPad de geliştiriyor

2020’de ise odak noktasının katlanabilir iPhone’dan katlanabilir iPad’e kaydırıldığı öne sürülmüştü. Katlanabilir iPad’in de 2026’dan önce piyasaya çıkması beklenmiyor. Apple’ın bu iki ürün için çalışmaları paralel şekilde yürütüyor olması muhtemel görünüyor.

The Information’ın haberine göre, Apple katlanabilir iPhone geliştirme sürecinde hâlihazırda ekran kırışıklığını ortadan kaldırmaya odaklanmış durumda. Şirketin tamamen düz bir ekranı mümkün kılacak bir menteşe mekanizması tasarlamayı ve böylelikle Apple Pencil’i daha pürüzsüz şekilde çalıştırmayı hedeflediği söyleniyor. Katlanabilir iPad için hem Samsung ve LG’den ekran alacağı söylenen Apple’ın katlanabilir iPhone’da kiminle çalışacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER