Manşetler

Apple’ın beklenen karma gerçeklik gözlüğünü nihayet ilkbaharda görebiliriz

apple karma gerçeklik gözlüğü

Apple, Bloomberg’den Mark Gurman’ın bir haberine göre, uzun süredir söylentileri ortalıkta dolaşan karma gerçeklik gözlüğünü bu ilkbaharda tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin, Apple karma gerçeklik gözlüğü cihazını haziran ayındaki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı öncesinde tanıtmayı planladığı ve bu sonbaharda sevkiyatına başlayacağı bildiriliyor.

Fiyatı 3 bin Amerikan dolarına kadar çıkması muhtemel kulaklığın, Apple’ın yeni xrOS işletim sistemini kullanarak hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri sunması bekleniyor. Gurman, Apple’ın Reality Pro olarak adlandırılabilecek cihazı “az sayıda yüksek profilli” geliştiriciye, onlar için üçüncü taraf uygulamalar oluşturmaya başlayabilmeleri için gösterdiğini söylüyor.

Gurman’ın tahmini, Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun geçen hafta dile getirdiği ve başlığın geliştirilmesinin mekanik bileşen düşme testi ve yazılım geliştirme araçlarının kullanılabilirliğiyle ilgili sorunlar nedeniyle ertelendiğini belirten iddialarını destekliyor. Apple’ın başlığı ilkbaharda bir medya etkinliğinde veya WWDC’de duyurmasının “daha olası göründüğünü” de sözlerine ekledi.

Son aylarda, oturum açmalar ve ödemeler için iris taraması ve sanal gerçeklikten çıkmanıza olanak tanıyan fiziksel bir kadran dahil olmak üzere başlığın muhtemel yetenekleri hakkında çok sayıda haber ortaya çıktı. The Information’ın bir haberine göre, başlık kulaklıkla birlikte takıldığında “ultra düşük gecikme modu”nu etkinleştirebilen bir AirPods Pro entegrasyonuna da sahip olabilir. Ayrıca, 1499 $’lık Meta Quest Pro gibi, oyundan çok işe odaklanabilir ve bir oyun kumandasıyla gelmeyebilir.

Apple karma gerçeklik gözlüğü dışında 2023 yılında beklenen diğer ürünler ile ilgili tahminler

Ancak cihazın donanımı, yazılımı ve hizmetleriyle ilgili hâlâ çözülmesi gereken birçok sorunun olduğunu söylüyor Gurman ve bu da Apple’ın diğer projelerini yavaşlatıyor. Sonuç olarak, mevcut ürünlerin yeni versiyonları için daha sakin bir yıl görebiliriz ve Apple’ın Intel destekli yongalardan iki yıl içinde tamamen kendi tasarımı işlemcilerine geçiş yapma hedefini kaçırmasının nedeni de bu olabilir.

Yakın zamanlarda Apple’ın 15 inç MacBook Air ve artık 48 CPU’lu M2 “Extreme” çip seçeneğiyle gelmeyeceği düşünülen yeni bir Mac Pro’nun yanı sıra, bu yıl daha dar kapsamlı güncelleştirmelerle gelecek yeni bir MacBook Pro serisini piyasaya sürmesi bekleniyor. çekirdekler ve 152 grafik çekirdeği. Gurman, “belleğin doğrudan M2 Ultra’nın ana kartına bağlı olduğunu” belirttiğinden, Apple bunun yerine kullanıcı tarafından yükseltilebilir RAM’i ortadan kaldıran M2 Ultra çipli bir Mac Pro varyasyonu yayınlamayı planlıyor. Ayrıca, bu yeni cihaz yaklaşık 106 bin TL’lik başlangıç fiyatına sahip olan 2019 modeliyle aynı tasarımla satışa çıkabilir. Bu da onu, çok daha ucuz ve çok daha az hantal görünen yaklaşık 43 bin TL’lik başlangış fiyatlı Mac Studio‘dan daha çekici yapmayacaktır.

Apple’ın bu yıl yeni bir HomePod çıkarması da bekleniyor, ancak Gurman “bu konuda devrim niteliğinde bir şey beklemeyin” diyor. Yenilenmiş hoparlör daha düşük bir fiyat, güncellenmiş bir dokunmatik kontrol paneli ve S8 çip ile gelebilir. Güncellenmiş bir 24 inç iMac ve OLED ekranlarla donatılmış yeni bir iPad Pro serisi gibi diğer cihazların gelecek yıla kadar gelmesi beklenmezken, iOS 17 ve iPadOS 17 daha dar kapsamlı yenilikler ve yükseltmeler içerebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER