Teknoloji

Windows’ta iTunes’un yerini alacak Apple Müzik, TV ve Cihazlar uygulamaları hazır

apple itunes
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iTunes uygulamasını yakında Windows’tan kaldıracak. Microsoft, iTunes’un yerini alacak üç uygulamanın ön izleme sürümlerinin Windows 11’in ön izleme sürümüne eklendiğini açıkladı. Bu uygulamalar Apple Müzik, Apple TV ve Apple Cihazlar adını taşıyor.

Apple Müzik Windows cihazlarda yerel bir müzik kütüphanesi işlevi görecek. Buna ek olarak, ücretli Apple Music servisine erişim de bu uygulama üzerinden sağlanacak.

Apple TV uygulaması ise hem Apple TV Plus servisine hem de iTunes üzerinden kiralanan veya satın alınan dizi veya filmlere ulaşmayı mümkün kılacak. Yurt dışında bu uygulama üzerinden Paramount+, AMC+, Showtime, Starz gibi servislerin içeriklerine de erişilebilecek.

Apple Cihazlar uygulaması ise iPhone, iPad ve iPod gibi Apple cihazlarını eş zamanlamak, yedeklemek ve yazılımlarını güncellemek için kullanılacak. macOS cihazlarında bu fonksiyonlar Finder’a kaydırılmıştı.

Apple iTunes içindeki tüm servislerin alternatifini sunmuyor

Apple iTunes içinde sunduğu podcast’ler ve kitaplar için henüz bir alternatif hazırlamış değil. Ancak bu servisler için hazırlanan uygulamanın da yakında Windows kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor. Yeni uygulamaların ön izleme sürümlerini indiren Windows kullanıcıları artık iTunes’a ulaşamayacak.

İLGİLİ HABERLER