Teknoloji

Apple iTunes’u üç parçaya ayırıyor

apple podcast itunes
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iTunes devri resmen sona eriyor. Apple geliştirici konferansında WWDC’de iTunes’u üç ayrı macOS uygulamasına ayıracağını açıkladı. Podcastler, TV ve Müzik uygulamaları, macOS Catalina ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak. Apple iTunes için benzer bir dönüşümü daha önce iOS’te gerçekleştirmişti. Dolayısıyla aynı yaklaşımın macOS’te de uygulanması mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

iTunes, insanların müzik içeriklerini ve filmleri tek bir yerden satın aldığı dönemin simgesiydi. Ancak artık bu dönemin geride kalmış olması, iTunes’u da demode durumuna düşürmüştü. Uzun süredir ihmal edilen uygulama, vadesi dolmuş bir görünüme sahip.

Apple’ın yeni uygulamaları renkli kenar çubuklarına ve gezinmesi oldukça kolay, anlaşılır menülere sahip. iTunes’un menülerinin ne kadar kalabalık olduğunu düşününce bu kolaylık biraz daha büyük anlam taşıyor. Müzik uygulaması, adından da anlaşılacağı üzere müzik üzerine odaklanıyor ve Apple Music üzerinden kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor. Podcast’ler uygulamasında ise podcast dinleme deneyimi ön plana çıkıyor. Apple, podcast uygulamasında özdevinimli öğrenmeyle içerikleri gruplandırıyor. Bu sayede içerik araması yapmak kolaylaşıyor. TV uygulaması ise Apple’ın orijinal içeriklerinin yanı sıra Showtime ve HBO’nun programlarını kullanıcılarla buluşturuyor. Uygulama 4K HDR ve Dolby Atmos ses desteği sunuyor.

Apple iTunes uygulamasının eş zamanlama özelliğini ise Finder’a taşıyor. Finder klasöründeki kenar çubuğu üzerinden iTunes, iPad ve iPod’ları eş zamanlamak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER