Teknoloji

Apple, iTunes Movie Trailers uygulamasını Apple TV’ye taşıyor

itunes movie trailers

Apple, iOS için klasik iTunes Movie Trailers uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor. MacRumors’un haberine göre, insanların film fragmanlarını izleyebildiği ve sinema gösterim saatlerini öğrenebildiği on yılı aşkın süredir var olan uygulama yakında sona erecek. Ancak Apple, fragman gösterim işinden çıkmayacak. Yeni bir banner’ın Trailers uygulamasının üstünde belirmesiyle, fragmanların Apple TV uygulamasında yer alacağı ortaya çıktı.

“Apple TV uygulaması iTunes Movie Trailers’ın yeni evi” şeklinde yazan banner, yaşlanmış Movie Trailers uygulamasının üstünde yer alıyor. Aynı banner mesajı, hâlâ canlı olan ve 2009 yılına ait Apple web tasarımını yansıtan klasik iTunes Movie Trailers web sitesinin üstünde de bulunuyor.

Apple TV uygulamasının Mağaza menüsünde biraz gizli olan yeni “Movie and TV Trailers” bölümü bulunuyor ancak bu bölümü bulmak için Mağaza menüsünde bir hayli aşağı inmek gerekiyor.

itunes movie trailers

Karışık bir şekilde, klasik Movie Trailers uygulaması Apple TV’de de mevcut ve yine aynı bannerı gösteriyor. Bu da bu uygulamaların muhtemelen çok daha uzun süre var olmayacağı anlamına geliyor.

iTunes Movie Trailers uygulaması kesinlikle yaşını göstermeye başlamıştı. Bazı eski Apple yazılım tasarım unsurları taşıyan bu uygulama, karanlık mod aktive edildiğinde, birçok başlığın zor okunur hale gelmesine neden oluyordu. 2011’de kullanıma sunulmuş olan uygulama, Apple’ın Y2K dönemi Quicktime Movie Trailers web sitesinden türemişti. YouTube’un tarayıcıda kolay ve tutarlı bir şekilde video oynatmayı sağlamadan önce, insanlar fragmanların yüksek kaliteli versiyonlarını izlemek için bu siteye giderlerdi.

Apple TV uygulamasında yer alacak olan fragmanlar, kullanıcılara yeni bir deneyim sunacak. İlgili teknoloji devi, kullanıcılara daha çağdaş ve güncel bir deneyim sunmak adına bu değişikliği yapıyor. Eski uygulamanın özelliklerinin bazıları korunacak olsa da, yeni dönemde bazı değişiklikler de olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER