Eğlence

Apple App Store’da uygulama içi satın alma özelliği olmayan oyunları ön plana çıkarıyor

apple-app-store-bir-kez-ode-ve-oyna-160215-1

Apple, mobil uygulama mağazası iTunes App Store’da oluşturduğu “Bir kez öde ve oyna” başlıklı bölümde uygulama içi satın alma özelliği barındırmayan oyunları ön plana çıkarmaya başladı. Yapılan açıklamada bu bölümde yer alan oyunlar ile cihaz sahiplerinin rahatsız edilmeden saatlerce süren eğlenceli bir deneyim yaşayabileceği belirtildi. Şirket “Bir kez öde ve oyna” bölümündeki oyunların farklı türleri kapsadığının altını çizmeyi de ihmal etmedi.

Apple’ın bir kez ödeme yapılan oyunları uygulama içi satın alma özelliği sunan oyunlara tercih ettiğini söylemek baştan çıkarıcı olsa da, şirketin App Store koleksiyonlarıyla ilgili pek çok farklı yaklaşımının olduğunu unutmamak gerekiyor. “Bir kez öde ve oyna” bölümü Apple’ın daha büyük çaptaki motivasyonunu anlatmak için tek başına yeterli olmuyor.

apple-app-store-bir-kez-ode-ve-oyna-160215-2

Cupertino merkezli şirketin geçtiğimiz yıllarda uygulama içi satın alma özelliği sunan oyunlarla bazı problemler yaşadığını da unutmamak gerekiyor. Uygulama içi satın alma özelliği yüzünden zarara uğrayan ebeveynler tarafından açılan davalarla uğraşmak zorunda kalan Apple, başının daha az ağrıması için iTunes App Store’da uygulamaların yanında yer alan “Ücretsiz” ibaresini “İndir” ibaresiyle değiştirmişti. Şirketin uygulama içi satın alma özelliğiyle elde ettiği gelir göz önüne alınınca “Bir kez öde ve oyna” bölümünün benzer özelliklere sahip oyunların daha kolay fark edilmesi amacıyla oluşturulduğu fikri ön plana çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER