Manşetler

Apple işitme cihazları için AirPods tarzı yayın ve Live Listen özelliklerini sunuyor

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

appleApple, iPhone için üretilmiş (MFi) Bluetooth özellikli işitme cihazları için ilk desteği iOS 7 ve iPhone 4s ile birlikte sunmuştu. En son yazılım güncellemesiyle birlikte bu destek telefon görüşmelerini, FaceTime sohbetlerini, filmleri ve diğer ses türlerini işitme cihazlarına taşıyacak şekilde genişletildi. Böylelikle arada yer alan herhangi bir ek cihaza gerek kalmadı. Şirket bir süredir genişletilmiş Bluetooth yayın desteğini etkinleştirmek için bir dizi işitme cihazı üreticisiyle görüşmeler gerçekleştiriyordu.

Yeni iOS 10 destekli işitme cihazlarının özellikleri arasında entegre cihaz pili, bağımsız altlık, tiz, sol ve sağ ses kontrolleri, konser veya lokanta gibi mekanlardaki sesleri işlemek için ses uzmanları tarafından tasarlanmış özel ses profilleri için destekler bulunuyor. Coğrafi konum yardımıyla cihazlar kullanıcının bir mekana girdiğini anlıyor ve buna göre işitme cihazının ayarı da otomatik olarak yapılıyor. Ayrıca “işitme cihazımı bul” özelliği de sunuluyor.

İşitime cihazları için sunulmuş olan bu geliştirilmiş destekte, Apple’ın özel olarak geliştirdiği yeni W1 yongasıyla zahmetsiz ve esnek şekilde cihaz eşleme imkanı sunan yeni kablosuz kulaklıklar, AirPods için geliştirilmiş teknoloji ödünç alınıyor.

Apple’ın duyma güçlüğü çeken kullanıcılar için entegre edilmiş bir ses cihazı paketi sunması daha önce Voice Over’ın çıkarılmış olmasına benziyor. Bir ekran okuma teknolojisi olan Voice Over şu sıralar iPhone, iPad, iPod ve Mac cihazlarında kullanılıyor.

Apple Live Listen özelliğini de sunuyor

Bu tarz erişilebilirlik özelliklerinin işletim sistemi seviyesinde ücretsiz olarak sunulması, üçüncü taraf geliştiricilerin Apple’ın ekran okuma ve ses yayın teknolojilerinden tam anlamıyla yararlanmasını sağlayacak. Çünkü, bu desteğin her cihazda sunulmuş olacağını bilecekler. Daha önce, çeşitli rahatsızlıkları olan kullanıcıların uygulama geliştiricilerinden özel olarak verilmiş desteğe ihtiyaç duyan, belirli bir çözümü temel alan ürünleri tercih etmeleri gerekiyordu.

Telefonda başlatılmış olan sesin desteklenmesinin yanı sıra, yukarıda videosu yer alan Live Listen özelliği de kullanıcılara, iPhone’un mikrofonuyla kaydedilen yoğunlaştırılmış sesi gönderme imkanı sağlıyor. Böylelikle sesli bir ortamda bile daha net ve berrak konuşmalar yapmak mümkün oluyor.

Apple’ın iOS cihazları üzerinde tam kontrole sahip olması, bu tarz çözümleri de daha rahat şekilde sunmasını mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER