Teknoloji

Apple iPhone’da yüklü gelen bazı uygulamaları kaldırmaya izin verebilir

apple-16-ekim-ipad-mac-etkinlik-tim-cook-161014

Tim Cook, Apple’ın kullanıcılara nadiren kullandıkları, ancak iPhone’da yüklü geldiği için kaldıramadıkları ön yüklü uygulamaları kaldırma izni verme fikrini değerlendirdiğini söyledi.

Bu uygulamalar genellikle İzlenceler adı verilen bir klasör içinde saklanıyor, burada Pusula, Borsa, Podcast’ler, İpuçları gibi uygulamaları görüyoruz. BuzzFeed News sitesine bir röportaj veren Cook, müşterilerin bu seçeneği istediklerini bildiklerini belirtti, buna rağmen Mesajlar, Safari, Mail gibi temel uygulamaları silmek ve değiştirmek gibi bir durumun söz konusu olmayacağını da kaydetti.

Cook, bunun ilk başta görüldüğünden daha karmaşık bir durum olduğuna dikkat çekti. iPhone’da bazı uygulamaların başkalarına bağlandığını, bunların kaldırılmasının telefonun başka noktalarında sorunlara yol açabileceğini kaydetti. Böyle olmayan bazı uygulamaların da olduğunu kaydetti. Zaman içinde başka uygulamalarla herhangi bir bağı olmayan uygulamaları kaldırma imkanının tanınmasının söz konusu olabileceğini kaydetti.

Yani, kritik uygulamalar bir yere gitmeyecek, ancak Apple diğerleri için esneklik tanıyacak. iOS 8 ile birlikte Apple Sağlık, Podcast’ler ve İpuçlar uygulamalarını ön yüklü olarak sunmaya başlamıştı. iOS 9 ile birlikte iPhone’umu Bul, Arkadaşlarımı Bul ve Haberler uygulamaları ön yüklü sunulacak ve kaldırılamayacak uygulamalar arasına giriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9: Güncelleme öncesinde bilmeniz gerekenler ve yedekleme

Cook, kullanıcıların elindeki alanı harcamak istemediklerini, amaçlarının bu olmadığının kaydetti. Kullanıcıların mutlu olmasını istediklerinin altını çizdi.

iOS 9 bugün itibarıyla çıkıyor, ancak Tim Cook’un bahsettiği imkanın tanınması için birkaç güncellemenin geçmesi gerekebilir gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER