Teknoloji

Apple’ın yeni iPhone reklamları nitelik yerine niceliğe odaklanıyor

Apple reklamları son yıllarda teknolojiyle aile buluşmaları, sevilen insanlar ve hayatın diğer önemli parçaları arasında ilişki kurarak başarıya ulaşmıştı. Şirketin Apple Watch için hazırladığı son reklamlar da, akıllı saatin günlük hayatta işe yarayabilecek özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Ancak Apple’ın son dönemde yayınladığı iPhone reklamları, ilginç bir şekilde yüzeyde kalıyor ve “iPhone vardır!” mesajını tekrarlıyor.

Apple’ın yayınladığı “İnanılmaz Uygulamalar” isimli yeni reklam, sadece App Store’da bulunan uygulama sayılarını ön plana çıkararak iPhone satmaya çalışıyor. Reklamdaki ses, “Bu bir iPhone ve inanılmaz bir şeyle geliyor.” sözleriyle açılışı yaparken, ardından “1.5 milyondan fazla mükemmel uygulama burada.” diyerek ana mesajını veriyor. Bu rakam kulağa etkileyici gelse de, Google Play Store’daki uygulama sayısının da epey yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak, “Bu uygulamalara Mac veya iPad üzerinden erişebileceksem niye bir iPhone alayım?” veya “Neden 1 milyondan fazla uygulamaya ihtiyacım var?” gibi sorular da akıllara geliyor.

“İnanılmaz Uygulamalar” işin kuratörlük kısmına da dikkat çekiyor ve Apple’ın App Store’a dahil ettiği uygulamaları özenle seçtiğinin altını çiziyor. Ancak 30 saniyelik kısa reklamda herhangi bir uygulamadan özellikle bahsedilmiyor ve yüzlerce uygulama iPhone ekranından bir rüzgar gibi geçip gidiyor. Popüler uygulama klonlarının App Store’da boy göstermesi, Apple’ın lanse ettiği kadar özenli davranmadığını ortaya koyuyor.

Apple, yeni iPhone reklamını uygulamaların “şaşırtıcı” ve “heyecan verici” olduğunu söyleyerek tamamlıyor. “Bir telefonun bunları yapabileceğini kim bilirdi?” sorusuysa 2015 yılı için biraz demode kalıyor. Günümüzde Apple’ın övündüğü pek çok şeyi diğer telefonların da yapabileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER