Teknoloji

Apple iPhone X için çarkları yeniden mi döndürüyor?

apple iphone x

Apple iPhone X üretimini iPhone Xs ve Xs Max’in duyurusunun ardından sonlandırmıştı. The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket Xs ve Xs Max satışlarının beklenen seviyeye ulaşmamasının ardından yeniden iPhone X üretimine başladı.

Apple’ın Samsung ile yaptığı OLED tedarik anlaşması nedeniyle bu yönde bir karar aldığı söyleniyor. 2018 model OLED ekranlı iPhone’ların beklenen satış rakamlarına ulaşmaması nedeniye Apple’ın elindeki stokları üretmek için böyle bir çözüm bulduğu söyleniyor. Apple, iPhone Xs ve Xs Max’in tanıtımının ardından iPhone X’u doğrudan satmayı bıraksa da, hâlâ piyasadaki diğer kanallar üzerinden iPhone X satın almak mümkün.

iPhone X’u üretmenin, yaşı nedeniyle iPhone Xs ve Xs Max’i üretmeye kıyasla daha az maliyetli olduğu düşünülüyor. The Wall Street Journal’ın haberinde de iPhone X’un bileşenlerinin ve üretim ekipmanlarının daha ucuz olduğu belirtiliyor. Apple geçmişte de eski modellerini bazı pazarlarda hâlâ ilgi gördükleri için üretmeye devam etmişti.

Apple iPhone X üretimine yeniden başladığına dair haberler konusunda bir açıklama yapmış değil. Üretim süreçleri konusunda genellikle ketum bir tavır takınan şirketin bu tutumunu değiştirmesi de beklenmiyor. Apple’ın 2018 model iPhone’larının tamamında üretim kapasitesini azalttığına dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER