Teknoloji

Apple iPhone XR üretiminde kapasite artırımından tamamen vazgeçti

apple iphone xr

Apple iPhone XR adını taşıyan 2018 portföyünün en uygun fiyatlı üyesini geçtiğimiz ay itibarıyla yurt dışında piyasaya sürmüştü. Akıllı telefon piyasaya çıkmadan önce pek çok analist, iPhone XR’ın birlikte tanıtıldığı iPhone Xs ve Xs Max’e kıyasla daha yüksek satış rakamlarına ulaşmasını öngörmüştü.

Ancak işler beklenen şekilde gitmemiş gibi görünüyor. Apple’dan resmi satış rakamları gelmese de, iPhone XR satışlarının beklentilerin altında kaldığı anlaşılıyor. Analistler bu durum ışığında beklentilerini güncellerken, üretim kaynaklarından gelen haberler de bu havayı biraz daha kuvvetlendiriyor.

Cupertino merkezli şirket, iPhone XR üretimi için Foxconn ve Pegatron ile çalışıyor. Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın bu iki üreticiye de her an üretim kapasitesinin artırılması konusunda hazırlıklı olmalarını söylediği belirtilmişti. Ancak Digitimes‘ta yayınlanan habere göre, Apple ekstra üretim hatlarına ihtiyaç olmayacağını hem Foxconn’a hem de Pegatron’a bildirdi.

Apple iPhone XR satışlarının beklendiği kadar yüksek olmamasının etkisini hisse fiyatlarında da görüyor. Akıllı telefonun satışa sunulduğu tarih olan 26 Ekim’de şirketin hisseleri günü 215.42 dolar seviyesinde tamamlamıştı. 16 Kasım’da kapanış itibarıyla Apple’ın hisseleri 193.53 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu yüzde 10’u aşkın değer kaybında iPhone XR satışlarının beklentileri karşılayamaması da etkili olmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER