Teknoloji

Apple daha gelişmiş özelliklere sahip “Ultra” iPhone hazırlıyor

iphone 15 ultra

Apple iPhone Pro ve ve Pro Max modellerinin üstünde konumlanacak, daha yüksek fiyatlı olacak iPhone Ultra modelini hazırlıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, bu model 2024 yılında iPhone 16 serisiyle birlikte kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Gurman, geçtiğimiz aylarda Ultra modelin iPhone 15 serisinde Pro Max modelin yerini alabileceği iddiasını gündeme getirmişti. Ancak tecrübeli gazetecinin son teorisi, Apple’ın daha güçlü ve daha pahalı bir iPhone kategorisi oluşturmayı istediğini gösteriyor. Apple’ın en pahalı telefonu olan iPhone 14 Pro Max Türkiye’de hâlihazırda 41 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. iPhone Ultra’nın başlangıç fiyatının bunun üstünde olacağını tahmin etmek pek zor değil.

Geçtiğimiz hafta Apple’ın finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Apple CEO’su Tim Cook, iPhone fiyatlarının artırılmasının ihtimal dışında olmadığını belirtmişti. Cook, insanların daha iyi bir ürün için daha fazla para ödemeyi isteyebileceklerini dile getirmiş ve iPhone’un insanların yaşamında merkezi bir yere oturduğuna dikkat çekmişti.

Bu Ultra cihazda ne gibi özelliklerin bulunacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Gurman’ın öngörülerine göre; bu modelde daha gelişmiş bir kamera deneyimi, daha hızlı işlemci ve hatta daha büyük bir ekran kullanılabilir. Apple’ın bu modelde hiçbir şarj girişine yer vermeden kablosuz şarja yönelebileceği de tahminler arasında yer alıyor.

Apple hâlihazırda Pro ve Pro Max modellerinde kullanıcıları bu cihazlara yönlendirecek özellikler sunuyor. Şirket 2022’de iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerine hem daha iyi kameralar, hem daha hızlı bir işlemci ve hem de Dynamic Island taşıyan ekranlar sunmuştu. Gurman’a göre iPhone 15 serisiyle birlikte Pro ve Pro Max modeller ile diğer seçenekler arasındaki farklar biraz daha belirgin hâle gelebilir.

Apple’ın iPhone 15 serisinin tüm modellerinde USB-C girişine yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin Pro ve Pro Max’te fiziksel güç ve ses kontrol tuşları yerine dokunsal tuşlara yer verebileceği belirtiliyor. iPhone 15 Pro Max’te ise daha iyi optik zum yapabilen bir periskop lensin bulunabileceği söyleniyor.

iPhone Ultra hakkında önümüzdeki dönemde yeni haberler duymak sürpriz olmayacaktır

iPhone Ultra hakkında şu an için somut bir detay yok. Ancak önümüzdeki yaklaşık iki yıllık dönem boyunca bu konuda çok fazla haber duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER