Manşetler

Apple iPhone’ları kutunun içindeyken güncelleyecek

apple iphone 15 pro ön inceleme

Yeni bir iPhone satın alanların canını sıkan şeylerden birisinin telefonu kullanmaya başlamadan önce yazılım güncellemek zorunda olduğu söylenebilir. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bülteninin son sayısında verdiği bilgiye göre, Apple iPhone’ları kutularından çıkmadan önce uzaktan güncelleyebilmek için çalışıyor.

Gurman’ın bahsettiği çözüm, sadece Apple’ın fiziksel mağazalarında uygulanabilir gibi görünüyor. Mağaza personelinin telefon kutularını ped benzeri bir cihaza yerleştireceği, bu tescilli cihazın da kutu içindeki telefonu kablosuz şekilde güncelleyeceği ve ardından kapatacağı belirtiliyor.

Bu teknolojinin Apple mağazalarına yıl bitmeden gelebileceği belirtiliyor. Bu teknolojinin Apple’ın akıllı telefon pazarındaki rakipleri tarafından benimsenmesinin ve uygulanmasının da kullanıcıları sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Öncelikle güncelleme indirmek ve yüklemek zorunda kalmadan telefonu hemen kullanmanın daha rahat bir deneyim olduğu kesin. Buna ek olarak, internet bağlantısının iyi olmadığı bir yerde bulunanlar veya hücresel veri paketinin kotasını harcamak istemeyenler için de güncellemenin telefon kutusundan çıkmadan yapılması önemli bir kolaylık sağlıyor. Yazılım güncellemelerinin keşfedilen sorunlara çözüm getirmesi de müşteri şikayetlerini azaltabilir.

Apple iPhone 15 Pro için hemen bir yazılım güncellemesi çıkarmak zorunda kalmıştı

Apple iPhone 15 serisini geçtiğimiz ay tanıtmış ve piyasaya sürmüştü. Telefonların piyasaya çıkışından bir süre sonra iPhone 15 Pro sahipleri, cihazın fazla ısınmasından şikayet etmişti. Bu şikayetin çözümü için de Apple iOS 17.0.3 güncellemesini yayınlamıştı. Yazılım güncellemelerinin telefon kutusundan çıkmadan yapılabilmesi, kullanıcılara ciddi bir rahatlık sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER