Teknoloji

Apple iPhone 8 ile trilyon dolarlık ilk şirket olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
apple iphone 8
iPhone 8 Taslağı

Apple hâli hazırda dünyadaki en değerli şirket. iPhone’un başarısı sayesinde şirketin piyasa değeri 752 milyar dolara yükselmiş durumda. Analistler teknoloji devinin piyasa değerini 1 trilyon dolara taşıyacak ilk şirket olabileceğini belirtiyor. Drexel Hamilton’da görev yapan analist Brian White’a göre, Apple iPhone 8 ile birlikte bu hedefe ulaşabilir.

İnanması zor olsa da, White Apple’ın Amerikan borsalarında değerinin altında işlem gören şirketlerden biri olduğuna dikkat çekiyor. Cupertino merkezli şirketin fiyat/kazanç oranı 16.90 seviyesinde seyrediyor. Apple’ın en büyük rakiplerinde ise bu oran en az ikiye katlanıyor. Amazon’da ise bu oran 183 seviyesinde seyrediyor.

White, Apple hisselerinin geçtiğimiz mayıs ayında dibi gördüğünü belirtti. Analist önümüzdeki 12 aylık dönemde ise şirketin hisse fiyatının yeniden 202 dolar seviyesine çıkması bekleniyor. Hâli hazırda hisse sahiplerinin elinde 5.4 milyar hisse bulunuyor. Dolayısıyla Apple’ın piyasa değerinin 1 trilyon dolara yükselmesi için hisse fiyatının 185 dolar seviyesine çıkması gerekiyor.

Apple iPhone 8 ve HomePod ile beklenen ivmeyi yakalayabilir

iPhone’un 10. yılını kutlamak amacıyla hazırlanan ve iPhone 8 olarak anılan özel modelin eylülde tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan akıllı hoparlör HomePod da aralık ayında satışa sunulacak. Ufukta görünen bu cihazlar, Apple’ın trilyon dolarlık bir şirkete dönüşme ihtimalinin çok da küçük olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER