Manşetler

Apple iPhone 6 ve iPhone 6s için şarj özellikli kılıf üretti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 6s Smart Battery Case

Pil ömrü, iPhone kullanıcılarının en önemli kaygıları arasında yer alıyor. Taşınabilir şarj üniteleri ve şarj özellikli kılıflar sayesinde bu kaygıyı, nispeten de olsa dindirmek mümkün olabiliyor. Bugüne kadar üçüncü tarafların ürettiği söz konusu kılıfları artık Apple kendisi de üretecek. iPhone 6 ve iPhone 6s için hazırlanan “Smart Battery Case” isimli şarj özellikli kılıf, şirketin çevrim içi mağazasında boy göstermeye başladı. Türkiye satış fiyatı 379 TL olarak belirlenen kılıf, iPhone’a LTE ağlarında internet kullanımı için 18 saat, video oynatmada 20 saat ve konuşmada 25 saat ekstra pil ömrü sağlıyor.

iPhone 6s Smart Battery Case

Apple tarafından paylaşılan basın fotoğraflarına bakıldığında Smart Battery Case’in şirketin alışılagelmiş iPhone kılıflarına benzediği görülüyor. Parçalara ayrılan ve cihazın etrafında birleşen üçüncü taraf çözümlerin aksine, Apple’ın şarjlı kılıfı tek parça halinde geliyor.

iPhone 6s Smart Battery Case

Kömür grisi ve beyaz renk seçenekleri bulunan kılıfın içinde mikro fiber, dışında ise silikon materyal kullanılmış. Arka kısmındaki kambura benzeyen çıkıntı haricinde Smart Battery Case’in geleneksel iPhone kılıflarından bir farkı bulunmuyor. Akıllı kılıfın üzerinde bulunan ışık cihaz şarj halindeyken sarı, şarj tamamlandıktan sonra ise yeşil renge bürünüyor.

Smart Battery Case, standart Lightning portu aracılığıyla şarj ediliyor. Kılıfın pili, resmi dock’lar sayesinde doldurabiliyor. Böylelikle ekstra bir kablo taşımaya gerek kalmıyor. Aynı anda hem iPhone 6 ve iPhone 6s’i hem de kılıfı şarj etmek de mümkün oluyor. Apple’dan yapılan açıklamada, kılıf kullanılırken akıllı pil durumunun telefonun kilit ekranı ve bildirim merkezinde gösterileceği de belirtildi. iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus ve eski iPhone modelleri için şarj özellikli kılıfların piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER