Teknoloji

Apple iPhone 6 ve iPhone Air’ın detaylı fotoğrafları sızdı

iphone-6-sizinti-220814-1

Apple eylül ayında iPhone 6’yı tanıtmaya hazırlanıyor. Bunun öncesinde yeni görüntüler internette yayınlanmaya devam ediyor. Ancak ilk kez beklenen cihazın yüksek kaliteli ve detaylı fotoğraflarıyla karşı karşıyayız.

4.7 inç ekranlı iPhone 6’nın fotoğrafları iPhone satıcısı Feld & Volk’un Instagram sayfasında yayınlandı. Birden fazla açıdan çekilen fotoğraflar Apple’ın orijinal iPhone modelindeki yuvarlatılmış kenarlı metal tasarıma geri döneceğini gösteriyor. Ancak bu versiyon birincisinden çok daha ince olacak.

Sızıntıya göre iPhone 6’nın kalınlığı sadece 7 mm. olacak, bu da onun mevcut iPhone 5s’ten 0.6 mm. daha ince olmasını sağlayacak. Ancak sızan fotoğraflardaki cihaz final tasarıma ait olmayabilir, çünkü güç butonunun kenara alınması bekleniyordu, halbuki bu cihazda söz konusu detayın varlığını göremiyoruz.

Ekran kavisli ve yükseltilmiş çerçeve için doğru akan bir görünüme sahip. Ancak fotoğraflardan ekranı örten camın safirden yapılıp yapılmadığını söylemek mümkün görünmüyor. Gövdeye delinerek açılan hoparlör iPhone 5c’dekine benzer bir görünüme sahip, bu nedenle farklı bir ses deneyimi beklememek gerekiyor. Yine de, hoparlör ses çıkış şiddetinin biraz daha artırılmasını bekleyebiliriz.

Bu arada iPhone 6 veya iPhone Air olarak adlandırılması beklenen cihazın 5.5 inç ekranlı versiyonuna ait fotoğraflar da sızdı. iPhone 6’nın 4.7 inç versiyonuyla benzer görünüme sahip olan bu cihazın gövdesindeki Apple logosunun kesik görünmesi, Apple’ın bu bölüme aydınlatılmış bir logo veya NFC modülü ekleyebileceği tahminlerinin yapılmasına neden oluyor.

Apple’ın iPhone 6’yı, iWatch olarak adlandırılması beklenen akıllı saat ile birlikte 9 Eylül tarihinde tanıtacağı iddia ediliyor. Bu arada daha büyük ekranlı iPhone’un diğerine göre daha geç zamanda çıkacağı da iddialar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER