Teknoloji

Apple iPhone 5S’i piyasaya sürerken farklı bir strateji izleyebilir

Söz konusu Apple ürünleri olunca dedikodu kazanının altının hiç sönmediği bir gerçek. Şirketin iPhone 5’i tanıtmasının hemen ardından gelecek nesil iPhone’a dair dedikodular ortada dönmeye başlamıştı. Bu dedikodulardan sonuncusuysa Foxconn’u iPhone 5S’i önümüzdeki hazirana yetiştireceği şeklindeydi. Apple’ın geçmiş çıkış takvimlerine ve diğer bazı değişkenlere bakarak zaman konusunda ortaya bir tahmin koymak her zaman mümkün. Ancak TechCrunch’ta yayınlanan bu son dedikodunun kaynağına bakınca Apple’ın iPhone 5S ile birlikte aksesuarlar konusunda bir strateji değişikliğine gidebileceği ihtimali akıllara geliyor.

iphone-5-inceleme-00022

TechCrunch’ın iPhone 5S’in önümüzdeki haziranda satışa sunulacağına dair haberine Shenzhen’deki bir aksesuar üreticisini kaynak göstermesi kafaları karıştırıyor. Söz konusu üreticinin yeni iPhone için üretilmiş bazı aksesuarları satışa sunacağı belirtilirken, üretim aşamasının hangi noktasında olduğuna dair bir bilgi verilmiyor. Apple’ın tüm ürünlerinde resmi tanıtımın ardından aksesuar üretim lisansı verdiğinin bilinmesi bu noktada kafaları karıştırıyor. Kimi kaynaklara göre, iPhone 5S aksesuarları için de doğrudan Foxconn ile çalışan Apple, ürünün tanıtımıyla birlikte aksesuarları da anında görücüye çıkaracak.

Bu durum ortaya iki olasılık çıkarıyor. Bunlardan ilki iPhone 5S’in haziranda satışa sunulacağı iddiasının boş bir söylentiden ibaret olması. İkincisiyse Apple’ın mevcut politikasından vazgeçip, aksesuar üretim sertifikasını daha geniş bir üretici tabanına ulaştırması. iPhone 5S’in ne zaman meraklı kitlelerin önüne çıkacağı henüz bilinmese de, şu an için çıkış takvimiyle ilgili çoğu habere temkinli yaklaşmak gerektiği kesin.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER