Teknoloji

Apple çip krizi nedeniyle iPhone 13 üretiminde hedef küçülttü

apple iphone 13 pro

Küresel çip krizinin etkisi sonunda Apple’a kadar ulaşmış gibi görünüyor. Krizin Apple’ı vurduğu yer ise en önemli gelir kaynağı olacağa benziyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple çip krizi nedeniyle iPhone 13 üretiminde hedef küçülttü.

Şirketin ilk etapta 2021 için belirlediği toplam iPhone 13 üretim hedefini 10 milyon azalttığı söyleniyor. Bunun nedenini tahmin etmek ise pek zor değil. Tüm dünyayı etkileyen çip krizinin Apple’ı da vurduğu belirtiliyor.

İlk etapta 2021’in sonuna kadar 90 milyon iPhone 13 serisi model üretmeyi planlayan Apple’ın bu sayıyı 80 milyona indirdiği iddia ediliyor. Şirketin Broadcom ve Texas Instruments’tan yeterince bileşen tedarik edemediği için böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

Apple bazı ekran yongası parçalarını Texas Instruments’tan alıyor. Şirket Broadcom’dan ise uzun süredir çeşitli kablosuz bileşenler tedarik ediyor. Texas Instruments’ın Apple’a OLED ekranlar için ürettiği çiplerin tedariğinde sıkıntı yaşandığı belirtilirken, Cupertino merkezli şirketin başka üreticilerden bileşen bulmakta da zorlandığı söyleniyor.

Apple yüksek alım gücü ile iPhone 13 ve diğer cihazlarının üretiminde çip krizinden etkilenmemişti. Ancak durmak bilmeyen krizin etkisi sonunda Apple’a da ulaşmışa benziyor. Bu durumun şirketin bilançolarına olan etkisini görmek içinse 2022’nin başında açıklanacak çeyrek rakamlarını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER