Teknoloji

Apple iPadOS’e fare desteği de eklemiş

ipados

Apple’ın iPadOS ile getirdiği büyük değişiklikler arasında USB ve Bluetooth cihazları için fare desteği de bulunuyor. iOS geliştiricisi Steve Troughton-Smith, iPadOS ile birlikte fare desteğinin de geldiğine dair keşfini paylaştı. Bu destek Apple’ın Magic Trackpad’i ve kablosuz Bluetooth farelerle çalışıyor gibi görünüyor.

Her ne kadar bir erişilebilirlik özelliği gibi görünse de, Apple’ın iPadOS’e fare desteğini eklemesi önemli. Apple bu desteği AssistiveTouch özelliği olarak uyguluyor. İmleç ise iOS’te bulabileceğiniz tipik bir dokunma hedefi olarak görünüyor. Bu, parmakla dokunmayı taklit edecek biçimde tasarlanmış. Yani ekrana dokunmak yerine fareyi kullanabilirsiniz. Aslında birçok iPad kullanıcısı yıllardır bir tür imleç desteğini talep ediyordu. Apple, yeni iPadOS ile bu desteği daha kapsamlı biçimde sunmaya başlayacak gibi görünüyor.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1135653636145590273

Apple iPadOS’de görsel bileşenlerle doldurulabilen yeni bir Ana ekran, çoklu görev iyileştirmeleri ve benzeri yenilikler sunuyor. Apple, iPadOS ile iOS’i biraz daha farklılaştırıyor, iPad donanıma daha uygun düşecek daha fazla özellik sunuyor. Geliştiriciler iPadOS beta sürümünü inceledikçe iOS 13 ve iPadOS’de yer alan ve Apple’ın WWDC 2019 açılış sahnesinde bahsetmediği daha fazla yenilikle karşılaşacaklardır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER