Manşetler

Apple 2018’de Face ID özellikli ve Ana ekran düğmesiz iPad çıkarabilir

ipad pro face idApple iPhone X ile birlikte ilk kez karşımıza çıkan Face ID sistemini barındıracak ve dolayısıyla Ana ekran butonunun da kaldırılacağı yeniden tasarlanmış bir iPad üzerinde çalışıyor.

Bloomberg‘in haberine göre, yeni iPad 10.5 inç iPad Pro ile aynı ekran büyüklüğüne sahip olacak ve muhtemelen gelecek yılın ilerleyen aylarında çıkarılacak. Aynı zamanda geliştirilmiş Apple Pencil üzerine de çalışmaların sürdüğü ve bunun da güncellenmiş tabletle birlikte çıkarılacağı belirtiliyor.

Apple’ın iPhone’da yaptığı gibi, Touch ID parmak izi okuyucu özellikli Ana ekran tuşunun iPad’de de kaldırılması tabletin ekranının kenarlara doğru iyice yayılmasını sağlayacaktır. Bu da 2018 model iPad’de, ön yüzü tamamen dolduran ve daha yoğun bir görsel deneyim vadeden ekran bulunacağı anlamına geliyor. Aslında şirket, geçtiğimiz haziran ayında tanıttığı 10.5 inç ekranlı yeni modelle birlikte iPad Pro’nun kenar çerçevesini belirli bir oranda inceltmişti. Bloomberg’in haberinde bu tabletin iPhone X’un tepesindeki gibi çentik barındırıp barındırmayacağı belirtilmiyor.

Şu anda var olan iPad’lerde fiziksel, basmalı Ana ekran tuşu bulunuyor. Halbuki iPhone 7 ile birlikte sabit, titreşimle fiziksel düğme hissini veren yeni nesil Ana ekran düğmesine geçiş yapılmıştı. Apple aynı Ana ekran tuş tasarımını iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta da kullanmıştı.

Apple 2018 iPad serisinde OLED’i kullanacak gibi görünmüyor. Habere göre, şirket tabletlerinde LCD kullanımını sürdürecek. Teknik ve finansal kısıtlamalar nedeniyle bu yıl en üst sınıf iPhone’da kullanılan ekran teknolojisinin kullanılmayacağı belirtiliyor. Samsung yüksek çözünürlüklü OLED ekranları hem Android tabanlı Galaxy tabletlerinde hem de Windows ile çalışan 12 inç Galaxy Book’ta kullanıyor. Ancak bu tabletler iPad’ler gibi yüksek hacimlerde satılmıyor, sonuç olarak kısıtlama muhtemelen Samsung’un iPad talebini karşılayacak yeterlilikte ekran üretip üretmemesiyle ilgisi olması gerekiyor. Eğer Samsung Display bu kadar yüksek hacimde ekranı üretemezse, LG veya diğer tedarikçilerin üretmesinin zor olduğu düşünülüyor.

Gelecek nesil iPad ile ilgili diğer detaylar gizemini korumayı sürdürüyor. Arka yüzey kablosuz şarj için camla değiştirilir mi? iPad de en sonunda suya dayanıklı hâle gelir mi? Bloomberg, yeni iPad’i 2018 sonbaharına kadar görmeyeceğimizi söylerken, tedarikte meydana gelebilecek muhtemel sıkıntılar nedeniyle Face ID entegrasyonunun kaldırılabileceği hatırlatmasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER