Teknoloji

Apple iPad Air 2: Dünyanın en ince tableti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-air-2-161014-3

Apple beklenen yeni tableti iPad Air 2’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Geçen yılın tableti iPad Air zaten ince bir tabletti, ancak Apple iPad Air 2 ile birlikte kalınlığı daha da azaltıyor ve birinci iPad Air’dan yüzde 18 daha ince hâle getiriyor. 6.1 mm.’lik kalınlığıyla iPad Air 2 dünyanın en ince tableti unvanını de ele geçiriyor. Apple’ın söylediğine göre iPad Air ve iPad Air 2’yi üst üste koyduğunuzda bile birinci nesil iPad’den daha ince duruyor.

iPad Air 2’nin incelmesinde LCD, cam ve dokunmatik sensörün birbirine kaynaştırılmasının rolü bulunuyor. Arada hava boşluğu kalmadığı için bu yapı inceliyor, ayrıca görsel açıdan daha etkileyici sonuçlar elde ediliyor. Ayrıca camın üzerindeki yansıtma önleyici kaplama sayesinde yansıma yüzde 56 oranında azaltılıyor.

ipad-air-2-161014-7

Apple iPad Air 2’de Apple A8X yongasetine yer veriyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta yer alan A8’in yeni bir versiyonu olan A8X yongaseti ikinci nesil 64-bit mimarisini temel alıyor ve 3 milyar tranzistör içeriyor. iPad Air’e göre yüzde 40 daha yüksek CPU ve 2.5 kat daha yüksek GPU performansı sunuyor. Sahip olduğu batarya da 10 saate kadar çalışma imkanı veriyor. A8X’e yerleştirilmiş M8 yardımcı hareket işlemcisi de hem hareket hem de yükseklik saptamaları gerçekleştiriyor.

ipad-air-2-161014-8

iPad Air 2’nin kamerası da en önemli özelliklerden biri olarak nitelendiriliyor. Apple’ın iPad Air 2 tanıtımında ürünün sunumunu gerçekleştiren yönetici Phil Schiller, iPad’in ekranını fotoğraf ve video çekimi için en iyi vizör olarak nitelendirirken, üçüncü taraf uygulamalar da iPad Air 2’nin kamerasının avantajlarından yararlanacak. 8 megapiksel çözünürlüğe sahip iSight kamera 1.12 mikron piksel boyutu, f/2.4 diyafram açıklığı ve 1080p Full HD video kayıt gibi özelliklere sahip. A8X’e entegre edilen görüntü işlemcisi sayesinde iPad Air 2 ile etkileyici fotoğraflar ve videolar çekmek mümkün olacak. Ayrıca Ağır Çekim özelliği iPad Air 2’de de bulunacak.

Öndeki FaceTime HD kamera da yepyeni bir sensör, f/2.2 diyafram açıklığı sayesinde ışığı yüzde 81 oranında daha fazla geçirme gibi yenilikleri bünyesinde barındırıyor. İyileştirilmiş yüz algılama, sıralı selfie çekimi, tek çekimlik HDR fotoğraflar ve HDR videolar ön kameranın marifetleri arasında yer alıyor.

Apple, iPad Air 2’yi kablosuz bağlantılar tarafında da güçlendirmiş. 866 Mbps’ye kadar varan hızlarda, yani 2.5 kat daha hızlı bağlantılara imkan veren 802.11ac MIMO teknolojisi iPad Air 2 tarafından destekleniyor. Ayrıca iPad Air 2 daha fazla LTE bandını destekliyor.

İlk kez iPhone 5s ile sunulan, bu yılın telefonları iPhone 6 ve iPhone 6s’te de yer alan Touch ID parmak izi okuyucusu iPad Air 2’nin ana ekran tuşuna da yerleştirilmiş. Touch ID’yi kullanarak Apple Pay ödemeleri gerçekleştirmek mümkün olacak.

ipad-air-2-161014-2

iPad Air 2’nin Wi-Fi destekli modelinin 16 GB, 64 GB ve 128 GB kapasiteli versiyonları 499, 599 ve 699 dolardan başlayan ABD fiyatlarıyla satışa sunulacak. Hücresel bağlantı destekliler de 629, 729 ve 829 dolardan satılacak. Uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleriyle iPad Air 2 satışta olacak. Ön siparişler yurt dışında yarın başlayacak, teslimatlar da gelecek hafta başlayacak. iPad Air 2’nin Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil.

Bu arada Apple iPad Air 2’nin yanı sıra iPad Air’ı da piyasada tutmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER