Teknoloji

Apple 10. nesil iPad’in fiyatında indirime gitti, 9. nesilin satışını durdurdu

apple ipad

Apple yeni iPad Pro ve iPad Air modellerini tanıttığı etkinlikte küçük ama önemli bir değişikliği de duyurdu. Şirket, tüm dünyada 10. nesil iPad fiyatında indirime gitti. Buna ek olarak, Lightning girişi bulunan son iPad olan 9. nesil iPad’in satışları da durduruldu.

9. nesil iPad Türkiye’de 14359 TL karşılığında satılıyordu. Bu fiyat segmentini boş bırakmak istemeyen şirket, 10. nesil iPad’in fiyatında indirime gitti. Daha önce 19439 TL’den başlayan fiyatlarla satılan bu model, artık 15999 TL başlangıç fiyatıyla potansiyel kullanıcıların karşısında olacak.

10. nesil iPad’in renk seçenekleri mavi, pembe, sarı ve gümüş olarak sıralanıyor. Depolama tarafında ise 64 GB’ın yanı sıra 256 GB seçeneği mevcut. 256 GB depolama alanı isteyenlerin 22499 TL ödemesi gerekiyor. Bu fiyatların sadece Wi-Fi bağlantı desteği sunan modeller için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Hücresel bağlantı sisteme eklendiğinde 64 GB modelin fiyatı 22499 TL’ye yükseliyor. 256 GB modelde ise fiyat 28999 TL’ye çıkıyor.

Apple artık sadece USB-C girişli iPad modelleri satıyor

Apple artık tüm iPad modellerini USB-C girişleriyle sunuyor. 10. nesil iPad ve iPad mini tarafında donanımsal değişikliklerin olmadığını belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER