Teknoloji

Apple iOS ve macOS’e gelecek bazı emojileri görücüye çıkardı

apple ios macos emojiApple iOS, macOS ve watchOS platformlarına yılın ilerleyen zamanlarında ekleyeceği emojilerden bazılarını Dünya Emoji Günü’nde gözler önüne çıkardı. Şirketin CEO’su Tim Cook, yeni emojileri Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Apple’ın emoji katalogunun yeni üyeleri arasında birbirinden farklı kategorilerde ilginç semboller bulunuyor.

En güncel Unicode 10 standardı doğrultusunda portföyünü yenileyen Apple, kullanıcılarına 56 yeni emoji sunacak. Bu 56 emoji arasında “Patlayan Kafa”, “Çılgın Surat”, “Tek Gözlüklü Yüz” ve “Sandviç” emojileri bulunuyor. Sihirbaz, peri, vampir, elf, cin ve zombi emojileri ise yeni paketin “ilginç” kısmını oluşturuyor.

Söz konusu emojiler, düzenleyici kurum Unicode Consortium tarafından 20 Haziranda yayınlanan Unicode 10 paketinde yer alıyor. Unicode Consortium’un paketlerinin üreticiler tarafından sisteme entegre edilmesi için birkaç ay beklemek gerekebiliyor. Ancak bu durum şirketten şirkete değişebiliyor. Örneğin, Google’ın Android O için hazırlanan son beta sürümünde yeni emojiler de yer alıyor.

Apple iOS 11 ve macOS High Sierra ile yeni emojileri kullanıcılarına sunabilir

Apple’dan yeni emojilerin ne zaman kullanıcılara ulaştırılacağı konusunda kesin bir bilgi gelmedi. Ancak şirketin sonbaharda yayınlanacak iOS 11 ve macOS High Sierra ile kullanıcılarına yeni emojileri sunması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER