Manşetler

Apple iOS Haritalar uygulamasında TomTom ve OpenStreetMap’in harita verilerini kullanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios-6-haritalar

Apple’ın iOS 6 işletim sistemiyle duyurduğu en büyük yeniliklerden biri olan Haritalar uygulamasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. iOS 6 beta sürümünü karıştıran The Verge editörleri bu uygulamayla ilgili bazı detaylara ulaşmış. Haritalar uygulamasının ayarlar menüsü içinde harita bilgilerinin TomTom ve diğer şirketlerden geldiği belirtiliyor. “Diğer şirketler” tanımı bu ekranda fazla detaylandırılmamış.

Ancak tüm katılımcılar listesine bakıldığında Apple’ın Haritalar uygulamasına katkıda bulunan diğer haritalandırma şirketlerinin bilgisi de yer alıyor. Bunların arasında iOS için iPhoto uygulamasına sağladığı harita bilgileriyle dikkatimizi çeken OpenStreetMap açık kaynak kodlu harita girişimi de yer alıyor. Ne var ki, TomTom uygulamaya markasını koymuş tek şirket gibi görünüyor.

Bu arada The Verge’ün dikkat çektiği bir diğer ayrıntı da hem Apple hem de Nokia’nın C3 şirketi tarafından geliştirilen üç boyutlu harita öğelerini kullanması. Bildiğiniz gibi C3 de geçen sonbahar Apple tarafından satın alınmıştı. Ne var ki, söz konusu harita servislerine geldiğinde Nokia’nın harita verileri kendi şirketi Navteq’ten sağlanırken Apple TomTom’u tercih ediyor. İlginç bir diğer ayrıntı da Nokia’nın Apple’e üç boyutlu haritalandırma servisleri için para ödüyor olması. Anlayacağınız haritalandırma servisleri alanında oldukça yoğun bir rekabet var.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER